Annons

Annons

Annons

Skövde AIK

Fellrath tillbaka som målskytt – nickade hem segern till Skövde AIK: ”Känns otroligt bra”

Säsongen har än så länge inte blivit vad Yoann Fellrath hoppats på. Men när han var tillbaka i Örebro med Skövde AIK gjorde han återigen mål och blev matchhjälte.

Text

Yoann Fellrath gjorde sitt andra mål för säsongen när Skövde AIK tog tre nya poäng mot Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Annons

Skövde AIK fullbordade på tisdagskvällen den andra tredjedelen av säsongen när laget tog sig till Örebro för match mot ÖSK. En spelare som kände sig som hemma i miljön var den franske anfallaren Yoann Fellrath som spenderat flera säsonger i olika Örebro-klubbar.

Inför förra säsongen var han dessutom klar för spel i BK Forward innan det till slut blev Trollhättan och den målsuccé som gjorde att Skövde AIK värvade in honom till den här säsongen.

I SAIK har det dock inte blivit riktigt vad fransmannen hoppades på då han inledde med att vara skadad och missade stora delar av inledningen av säsongen. Nu är han skadefri men har haft svårt att få till målskyttet.

Det började heller inte så bra för Fellrath i som bara efter fem minuter kom helt fri med William Eskelinen i Örebromålet men sköt Eskelinen mitt i magen. Fellrath skulle dock revanschera sig en dryg kvart senare.

Annons

Annons

Bollen från Linus Mattsson hittade Fellraths panna och 1–0 var ett faktum.

– Örebro har blivit min hemstad i Sverige efter att jag bott här några år så det var en skön känsla att göra mål. För anfallare är det såklart alltid skönt att göra mål men idag kändes det lite extra kul. Att det dessutom blev avgörande känns otroligt bra, säger målskytten efter matchen.

Jack Cooper Love var tillbaka i Skövde-tröjan och stod för en bra insats men fick gå mållös den här gången. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Efter det bytte lagen bollinnehav med varandra under resterande delen av halvleken men det var Skövde AIK som fick de bästa chanserna. Några fasta situationer skapade oreda i Örebroförsvaret och Villiam Granath hade dubbla chanser att utöka Skövdes ledning.

Men 1–0 stod sig halvleken ut.

– Vi fick många chanser att göra mål och borde nog ha gjort fler mål för att slippa kämpa så hårt för poängen i slutet. Den här gången räckte det men vi har spelat flera matcher där vi tappat poäng för att vi inte utnyttjat våra chanser så där måste vi bli bättre.

I den andra halvleken ökade hemmalaget trycket mot Skövdes mål och var nära både en, två och tre gånger. Erik Björndahl hade dessutom en boll i nät efter 66 minuter men vinkades av för hårt spel.

Skövde AIK fortsatte dock att kämpa hårt i defensiven, lyckades hålla tätt och fick efter 45 minuter med mer eller mindre bara försvarsspel med sig tre poäng från Örebro.

Annons

– Vi var tvungna att ta lite revansch efter den senaste matchen mot Östersund där vi inte spelade bra. Vi får med oss ett resultat idag men vi får det tack vare att vi jobbar riktigt hårt och verkligen lider i den andra halvleken.

Annons

Efter matchen firades det rejält i Skövdes omklädningsrum. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Poängen mot Örebro innebär att laget nu ligger sexa på 33 poäng och häng på en allsvensk plats med tio matcher kvar att spela. Men Yoann Fellrath och Skövde AIK går inte händelserna i förväg.

– För att vara ärlig, vi fokuserar varken uppåt eller neråt. Vi tar en match i taget och ser vart det tar oss. Vi vet att det inte är många som vill se oss lyckas och som tycker att vi spelar en dålig fotboll men vi jobbar hårt i 90 minuter. Idag gör vi fler mål än Örebro och det är det som räknas. Vi spelar för att vinna varje match och när det sen gått tio matcher kan vi prata om vart vi hamnade.

Fakta

MATCHFAKTA, Superettan

Örebro SK–Skövde AIK 0–1 (0–1)

Mål: 0–1 (21) Yoann Fellrath.

Varningar, ÖSK: Erik Björndahl.

SAIK: Hugo Engström.

Publik: 2 355.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan