Annons

Annons

Annons

Falköping

Insändare
Miljöpartiet är bäst för klimatet, djuren och HBTQI-personer

Miljöpartiet är bäst. Bäst på Klimat- och miljöpolitik enligt WWF och Naturskyddsföreningen. Bäst för havet, enligt Sportfiskarna. Bäst för HBTQI-personer, enligt RFSL. Bäst för cyklister, enligt Cykelfrämjandet. Bäst för djuren, enligt Djurens Rätt. Bäst för biståndet, enligt Diakonia.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Anders Blom, Marie Leward Westin och Mats Svanteman från Miljöpartiet.

Annons

I DN den 7/9 framkommer även att Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna har fel gällande sina uttalanden att kalhyggesbruk skulle gynna biologisk mångfald. Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) tillsammans med Världsnaturfonden (WWF) bevisar motsatsen. Miljöpartiet har länge drivit frågan om ett mer naturnära skogsbruk, och presenterade i veckan en ny politik för skogen, där vi vill skydda 30% av den svenska skogen, och att minst 30% av det svenska skogsbruket ska bedrivas med naturnära skogsbruk. Idag bedrivs enligt DN 97% av det svenska skogsbruket med kalhyggesbruk.

Annons

Annons

Vi har varit steget före, sedan 1981. Vi stod upp för klimatfrågan, när ingen dök upp på presskonferenserna. Vi förhandlade fram sveriges kanske viktigaste klimatåtgärd, när villaoljan fasades ut. Och vi har stått upp för human flyktingpolitik trots stark motvind.

Här i Falköping har vi varit drivande att ta fram en Klimatstrategi för kommunen, och utan vår röst i majoriteten sedan 2019, så hade den inte haft samma udd. Falköpings Kommun ska bli fossilfri senast 2030, vilket kräver kraftiga åtgärder redan denna mandatperiod för att nå dit.

Vi vill se kraftsatsningar på landsbygden för utökade cykelvägar, och driva på för ett tågstopp i Vartofta. Vi vill skydda mer natur i Falköping, och göra naturupplevelser mer tillgängliga i hela kommunen. Vi vill att kommunen satsar mer på egen elproduktion med solceller på alla tak och på den täckta deponin. Vi vill se över vilka grönytor som passar till ängsmark för att gynna den biologiska mångfalden. Och vi vill sänka behovet av fossila drivmedel, genom att ställa om fordonsflottan till eldrift, HVO och biogas.

Men Miljöpartiet är inte bäst av någon naturlag. Utan vi är ett parti med stark intern demokrati, där det är våra medlemmar som hjälper oss att bli bättre. Som driver partiet framåt. Välkommen att bli medlem i sveriges enda miljöparti.

Annons

Och lägg din röst på det partiet som har solidaritet med djuren och naturen, med alla världens människor och kommande generationen

Mats Svanteman, Miljöpartiet i Falköping

Anders Blom, Miljöpartiet i Falköping

Marie Leward Westin, Miljöpartiet i Falköping

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan