Annons

Annons

Annons

Valet 2022

Debatt
Replik till Hovskär: ”För Centerpartiet är det resultat som räknas”

Hur ska den som inte ens vill eller förmår att ta debatten på hemmaplan kunna få något gjort för Skaraborg och för landsbygden i Sveriges riksdag?

Den frågan ställer Ulrika Heie (C), riksdagsledamot Skaraborg, i en replik till Dan Hovskär (KD).

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Kristina Claesson, Privat

Annons

Replik till ”Hovskär (KD): Vi lyfter hellre sakpolitik

I replik den 8 september lägger Dan Hovskär ut texten om Kristdemokraternas landsbygdspolitik.

Kristdemokraterna vill mycket, i alla fall just nu.

Men för Centerpartiet handlar det också om att få saker gjorda, att åstadkomma resultat som gör skillnad.

När jag tidigare i valrörelsen bjöd in Dan Hovskär till debatt var det just för att lyfta för landsbygden viktiga sakfrågor, att få möjlighet att presentera våra respektive partiers politik och se likheter och olikheter. Men Hovskär var inte intresserad.

Annons

Nu hör det till saken att det inte är den enda landsbygdsdebatt som Hovskär har avstått ifrån i den här valrörelsen. När LRF bjöd in till debatt, dessutom i Hovskärs hemkommun Falköping, dök han inte heller upp.

Annons

Frågan blir uppenbar: Hur ska den som inte ens vill eller förmår att ta debatten på hemmaplan kunna få något gjort för Skaraborg och för landsbygden i Sveriges riksdag?

Hovskär berör regeringsfrågan efter valet. Centerpartiet går till val som en grön, liberal kraft i mitten av svensk politik.

Utifrån det valresultat som väljarna ger oss kommer vi att söka vägar för att få genomslag för vår politik. Det är så vi har gjort under den gångna mandatperioden. Det är därför vi – till skillnad från

Kristdemokraterna – har fått saker gjorda för alla de människor som bor och verkar på landsbygden.

Och det är därför som jag – till skillnad från Dan Hovskär – kan berätta om resultat; om stärkt äganderätt i skogen, krisstöd till jordbruket, mer resurser till bredbandsutbyggnad och vägunderhåll.

Allt tack vare Centerpartiet.

Att låsa sig vid enskilda samarbetspartier före valet vore att föregå valresultatet. Men på några punkter är Centerpartiet tydligt: Vi kommer inte att släppa fram en regering som är beroende av Sverigedemokraterna. Vi kommer inte att släppa fram en regering som Vänsterpartiet ingår i. Och vi kommer inte att sitta i eller medverka i en regering som höjer skatten på jobb, boende eller sparande. Om vi ska medverka i eller stödja en regering behöver den driva en politik som lutar mot mitten.

Annons

När det gäller Sverigedemokraterna skiljer sig Centerpartiets och Kristdemokraternas vägval.

I ett stormigt politiskt klimat står vi i Centerpartiet stadigt i våra värderingar. Vi medverkar inte till att ställa människa mot människa, grupp mot grupp. Vi försvarar öppenheten, demokratin och principen om allas lika värde.

Det är så vi bygger hela vårt land starkare.

Ulrika Heie (C), riksdagsledamot Skaraborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan