Annons

Annons

Annons

IFK Skövde

Spelartappen blev samtalsämnet kring IFK Skövde: ”Hur det ska gå att ersätta de här spelarna?”

IFK Skövde har två säsonger i rad spelat SM-final under våren. Men när den nya säsongen nu närmar sig tippas laget tappa mot toppen. Även om laget själva är optimistiska inför säsongen.

Text

Henrik Signell och Fredrik Mossestad representerade IFK Skövde på upptaktsträffen. Foto Adam Ihse

Annons

Premiären i Handbollsligan närmar sig och på måndagen hade ligan sin upptaktsträff på Åby travbana i Göteborg. IFK Skövde kom dit efter andra raka SM-finalen, men också andra raka silvret.

Att det ska bli en ny SM-final och chans till revansch för Skövde verkade det vara få som trodde på. Både lagens lagkaptener och Cmores handbollsexperter var rörande överens om att tappen av Mathias Helt Jepsen, Jack Thurin, Dan Beck Hansen och Fabian Norsten kommer bli tunga för IFK Skövde.

– Mitt frågetecken kring Skövde är hur det ska gå att ersätta de här fyra spelarna. Det har värvats kunniga handbollsspelare men tveksamt om de håller samma nivå som de som lämnade så jag tror att laget kommer sluta fyra eller kanske till och med femma, sa Cmores Charlie Sjöstrand när det var Skövdes tur att komma upp på scenen.

Annons

Annons

Det var ett tips som stämde bra överens med dels vad övriga tränare tippat laget men också vart laget placerat sig själva. Tränarna trodde på en femteplats medan IFK placerat sig på en fjärdeplats. Och IFK Skövdes tränare Henrik Signell andades viss optimism kring säsongen.

– Jag tycker att det är rimligt att tro att någonstans där kommer vi att hamna. För oss är det mer oklart än tidigare och konstigt vore det annars. Men jag tror att vi kommer ta kliv ju längre säsongen går, sa han på scenen.

Den klassiska tränarbilden togs såklart också. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Signell pekade framförallt på att laget har en bra bredd i truppen. En bredd som han hoppas ska ge utslag över säsongen.

– Vi har fått Daniel Ekman, Jonas Burud och Jonas Samuelsson och dessutom hade vi ett gäng unga spelare som fick ett förtroende förra säsongen som gjort det bra. Vi har mycket spelare och det är klart att det är härligt att ha över en hel säsong.

En av spelarna som kommit in är Jonas Samuelsson som spetsar till konkurrensen på högersex. Men det välkomnar nya lagkaptenen Fredrik Mossestad.

– Det är klart att det blir en ny roll för mig, men det är också en ny kompis på träningarna som pushar mig att bli ännu bättre. Det är vad vi som lag behöver för att nå nästa nivå, att bli utmanade, sa han om hur han ser på den ökade konkurrensen.

Annons

Mossestad fick också frågan om hans kusin Sebastian Mossestad. Sebastian kommer den här säsongen att spela för Hallby. Vilket gör att Mossestad nu ser extra mycket fram emot matcherna mot Jönköpingslaget.

– Vi har spelat ihop några år och det är en bra värvning av Hallby men det var tufft av honom att gå till en av våra största konkurrenter. De datumen har jag redan satt upp i kalendern.

Allra närmast väntar seriepremiär hemma mot Hammarby på fredag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan