Annons

Annons

Annons

Stenstorp

Insändare
Vägbom vid vallokal ren diskriminering

En vägbom gjorde det svårt att ta sig till vallokalen, konstaterar insändarskribenten.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten fick problem med att ta sig in i vallokalen, på grund av svårigheter att gå och en vägbom vid Gustaf Dalénskolan i Stenstorp. Bilden är från en annan vallokal.

Bild: Jens Stenman

Annons

Angående tillgänglighet till vallokal. Valdagen är ju en speciell dag som man av tradition brukat använda för att avge sin röst på någon tilldelad lokal. Detta val skulle jag infinna mig på Gustaf Dalénskolan i Stenstorp.

Eftersom jag på grund av stigande ålder drabbats av ett ont knä med dålig balans använder jag stavar eller rollator. Det brukar inte vålla några större problem då man brukar kunna åka nära entré till vallokalen vid behov. Så icke i söndags.

Annons

Annons

Cirka 50 meter nedanför skolan är bom fälld utan möjlighet att köra upp, varför alla med kryckor, stavar eller rollatorer vackert fick streta uppför backen för att sen snällt vänta i den 15 meter långa kö som på förmiddagen samlats.

Tack vare vänliga väljare  och min ålder fick jag gå in och sätta mig och vänta.

Jag anser att detta med vägbom var ren diskriminering av handikappade och äldre, dessutom regnade det, men det var ju inte valnämndens fel. Hoppas i alla fall det inte upprepas för allas bästa.

M C.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan