Annons

Annons

Annons

På stan i Falköping

Läsarna om centrums framtid – här är drömbutikerna

Mat, skor, blommor, (snabb)kulinariska upplevelser från andra sidan Atlanten... Och mycket, mycket mer.

När tidningen frågade läsarna vad man önskade sig för butiker och matliv i Falköping visade kommentarsfältet på ett tydligt engagemang för centrums utveckling.

Text

Vad saknar Falköpingsborna i centrum? Det svarade ett 50-tal av tidningens följare på.

Bild: Elin Elderud, Michael Joelsson

Annons

I förra veckan gick tidningen ut på stan för att ta tempen på shoppingsugna Falköpingsbor. Vad saknar man för butiker? Vad saknar man i garderoben (eller skafferiet)?

Reaktionerna på artikeln i sociala medier tyder på ett tydligt engagemang för centrums framtid – och förslagen från läsarna täcker flera kategorier av handel och matutbud.

Annons

Annons

Ett önskemål som varit en snackis de senaste åren är såklart en matbutik – något som snart också blir verklighet, när det ska öppna en obemannad matbutik i Island Vibes gamla lokaler.

Men på matlistan står också, förutom en matbutik, en hel del snabbmatsmärken.

KFC, mest kända för sin fritterade kyckling, återkommer i flera följares kommentarer, men även Max och Burger King står högt i kurs. Och förstås...

– En redig gammeldags körvakiosk vore fint med!

De modetörstande Falköpingsborna önskar New Yorker, Ur & Penn, Lager 157, Cubus – och inte minst Skopunkten, som ett flertal följare föreslår i kommentarsfältet. Även inredningsbutiker som Lagerhaus önskas av ett flertal.

En läsare önskar sig också en sportfiskebutik.

Men om butikerna ska våga sig till stan, måste kunderna också följa. Det kommenterar flera läsare som svar på vilka butiker som önskas, vilka som finns – och vilka som har stängt, kanske som ett resultat av bristande kundbesök.

– Vi har haft, i två omgångar, möbelbutiker i Falköping. Tydligen har de inte kunnat bära sig, eftersom de upphörde, skriver en läsare.

– Folk får önska och väljer typer av butiker som funnits men som inte finns längre... Varför? Enkelt. Hade folk handlat där så hade de kanske inte behövt stänga, resonerar en annan läsare.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan