Annons

Annons

Annons

Bowling

Märklig vändning i bowlingettan – Oden storspelade, men fick ändå stryk

Det blev en poängmässigt mager helg för BK Oden Falköping.

Men spelmässigt såg det bättre ut – för såväl herr- som damlaget.

Text

BK Oden Falköpings herrar gjorde en kanonmatch hemma mot BKF Falkenbergs farmarlag, men föll ändå. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Annons

Det var en mycket märklig match mellan BK Oden Falköping och gästande BKF Falkenberg (farmarlag) på Bowlingstället i Falköping på lördagen.

Det inleddes med två mycket välspelade och jämna serier, där Oden drog det längsta strået båda gångerna och hade 6–4 efter halva matchen.

Sedan höjde sig hemmalaget ytterligare i den tredje serien, men det gjorde också gästerna – detta till den milda grad att Falkenberg helt enkelt storspelade och vände matchen till seger med 13–7.

Annons

Annons

BK Oden slog 6937 kägelpoäng – det vinner man med garanti minst nio av tio hemmatcher på i division 1, men den här gången var den tionde, om man säger så. Gästerna klippte i med hela 7210 poäng, nästan osannolikt på bortaplan på den här nivån.

Slår man isär det så gjorde varje spelare i Falkenberg i snitt lite drygt 900 poäng (225 i snitt per serie).

Odens killar snittade på 867 poäng (217 i snitt per serie), verkligen inte illa det heller. Det är bara att konstatera att motståndarna var bättre.

Även BK Oden Falköpings damlag gjorde en bra match i helgen, laget till och med ledde med 8–7 inför den sista serien mot erkänt svårspelade BK Calluna från Borås på söndagen.

Tyvärr tog det roliga slut här, BK Oden sänkte tyvärr nivån lite grann i denna serie medan hemmalaget hade en klar jämnhet genom hela matchen och det fällde avgörandet. Calluna vann med 12–8.

I division 2 för herrar tog Falköpings AIK BK en efterlängtad seger. Det har varit en tung start för laget, men förra veckans oavgjorda resultat följdes nu alltså av en skön tvåpoängare, detta mot Kvänum på hemmaplan.

Det var en mycket jämn match från början till slut, med FAIK:s siffror först 3–2, 2–3, 3–2 och 3–2, vilket ledde fram till 11–9.

Fakta

Bowlinghelgen i siffror

Division 1 Norra Götaland
BK Oden Falköping-BKF Falkenberg F 7–13 (6937–7210)
Oden (tre bästa):
Lucas Fjällborg 972 poäng, Victor Lindberg 950, Erik Andersson 887.
Division 2 Norra Götaland
Falköpings AIK BK-Kvänums BK 11–9 (5817–5847)
FAIK (tre bästa):
Hans Bandh 832, Tommy Andersosn 749, Jonny Fritzon 738.
Södra Allsvenskan, damer
BK Calluna-BK Oden Falköping 12–8 (5741–5564)
Oden (tre bästa):
Olivia Malmer 760 poäng, Charlotta Malmer 757, Anneli Göranson 726.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan