Annons

Annons

Annons

Skövde AIK

Så ska SAIK bygga nytt – här är hålen i truppen: ”Behöver få in spelare som gör skillnad”

På lördagen spelade Skövde AIK sin sista match i Superettan för den här säsongen. Nu börjar arbetet med att sätta truppen inför kommande säsong på riktigt.

I en längre intervju berättar nu klubbens sportchef Per Åstemo om: √ Hålen som ska fyllas: ”Tre toppspelare ska in” √ Nyförvärv: ”För diskussioner” √ Tobias Linderoths vara eller inte vara i klubben: ”Finns klubbar som är intresserade”

Text

Efter att säsongen tagit slut börjar nu sportchefen Per Åstemos arbete på riktigt. Foto: Bildbyrån.

Annons

Sista matchen är spelade och spelartruppen kan gå på välbehövlig vila inför kommande säsongen. Men för sportchefen Per Åstemo har det riktiga jobbet precis börjat.

Nu är det dags att sätta truppen inför kommande säsong. Men särskilt stressad är han inte över det.

– Vi har ju kontrakt med nästan alla i den här truppen så det är egentligen bara ett par spelare som ska in och där känner jag ingen stress. Det är långt kvar tills truppen behöver sitta, säger han efter att den sista matchen spelats.

Utöver lånen från Elfsborg och Halmstad så är det en spelare från årets trupp som inte sitter på något kontrakt till kommande säsong. Det handlar om Mikael Mörk.

Där är dock både Mörk och Åstemo hoppfulla att det ska gå att lösa.

Annons

– Honom vill vi såklart behålla och vi för diskussioner för att lösa det så bra som möjligt för båda parter, säger Åstemo.

Annons

Med så stor del av truppen finns det såklart inte jättemånga hål att fylla för Åstemo men ett par nyckelpositioner vill han ändå ha in spelare på. Det handlar om Gabriel Wallentin, Kevin Holmén och Jack Cooper Loves platser.

– Det är klart att vi helst behållit alla tre men de har ju sina egna karriärer att tänka på. Men att hitta ersättare till dem är det som är prioritet just nu. Sen vi vill gärna få in en vänsterfot till i truppen för att kunna variera spelet lite och sen vill vi ha en ung och duktig tredjemålvakt för att sparras lite med duon vi har här.

Kevin Holmén, Gabriel Wallentin och Jack Cooper Love är tre spelare som ska ersättas. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Samtliga tre spelare har haft viktiga roller i laget under sin låneperiod i klubben. Därför vill Åstemo också ersätta dem med spelare av samma kvalité och just nu tittar klubben på spelare från både Superettan och andra serier.

– Vi kommer nog fortsätta jobba mer med hjärtat än med plånboken men vi behöver få in tre spelare som verkligen gör skillnad. Det är tre toppspelare som lämnar och då är det tre toppspelare som ska in. Vi för diskussioner med flera spelare, både spelare med erfarenhet från Superettan men också spelare som varit duktiga i ettan. Men vi ska bara ha in tre, fyra spelare så vi kommer vara väldigt noga med de vi tar in. Vi har inte råd att chansa.

Annons

Är ni nära att göra klart med någon spelare?

Annons

– Nej, det är inget som är på förhandlingsbordet än men vi har våra tentakler ute hos spelare och så för vi diskussioner med Stefan Andreasson i Elfsborg för att bygga vidare på det samarbetet.

Efter en sån succésäsong som Skövde AIK gjort finns också alltid risken att det kommer lag från högre upp i hierarkin och vill roffa åt sig av spelarna. Men än så länge är det i alla fall inget som kommit upp på Åstemos bord.

– Det är klart att det borde vara en del spelare som är intressanta för andra klubbar, men jag har inte fått några direkta förfrågningar än och vi har våra spelare under kontrakt så då får de köpas loss isåfall.

En annan nyckelperson i klubben är tränaren Tobias Linderoth. Han hade ögonen på sig från andra klubbar redan efter förra säsongen. Då valde han att stanna i Skövde AIK ett år till.

Hans kontrakt löper dessutom över kommande säsong men intresset för honom har inte svalnat.

– Nej, det är fortfarande klubbar som är intresserade av honom, men som det ser ut idag är han vår tränare även 2023. Sen vet man aldrig vad som händer men han har kontrakt med oss så då får någon klubb betala bra om de vill ha honom.

Fakta

Här är spelarna som är under kontrakt

Marcus Fröjd - 2023
David Engelbrektsson - 2023
Samuel Sörman - 2024
Elias Lindell - 2023
Gustav Friberg - 2023
Oscar Haglund - 2023
Aldin Basic - 2023
Filip Schyberg - 2023
Elmar Abraham - 2023
Oscar Lennerskog - 2023
Lukas Lilja - 2023
Linus Matsson - 2023
Villiam Granath - 2023
David Frisk - 2023
Yoann Fellrath - 2023
Samuel Glad - 2023
Hugo Engström - 2025
Jonathan Törner - 2025
Marc Agerborn - 2024
Hannes Forsgård - 2024

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan