Annons

Annons

Annons

Skövde AIK

Klart: Här är Skövde AIK:s motståndare nästa säsong

Efter att söndagen gått över till måndag är det nu klart vilka lag som kommer att spela i Superettan 2023. Detta efter att de sista kvalmatcherna spelats under söndagen.

Text

Efter att alla kvalmatcher nu är över står det klart vilka som Yoann Fellrath och Skövde AIK kommer möta kommande säsong. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Annons

Skövde AIK säkrade sin plats i Superettan 2023 för flera veckor sedan men det var faktiskt inte förrän under söndagen som det blev klart vilka lag man får möta kommande säsong då avgörande kvalmatcherna spelades.

Och efter att kvalen avgjorts står det nu klart att det inte blir några nya lag via kvalen i alla fall. Öster föll mot Varberg i kvalet mot Allsvenskan efter att ha förlorat bägge kvalmatcherna med 2–1. Därmed blir Växjö-laget kvar i Superettan.

Annons

Annons

Det blir också både Östersund och Örgryte också efter att båda lagen lyckats kvala sig kvar i Superettan. Det var dock lite darr på ribban för Örgrytes del som tappade 3–0 till 3–3 men till slut kunde vinna med totalt 4–3.

Sedan tidigare är det klart att Helsingborgs IF och GIF Sundsvall kommer ner från Allsvenskan och att Gefle IF och GAIS kommer upp från division 1.

Fakta

Lagen som spelar Superettan 2023

Athletic Eskilstuna
GAIS
GIF Sundsvall
Gefle IF
Helsingborgs IF
IK Brage
Jönköpings Södra IF
Landskrona BoIS
Skövde AIK
Trelleborgs FF
Utsiktens BK
Västerås SK
Örebro SK
Örgryte IS
Östers IF
Östersunds FK

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan