Annons

Annons

Annons

Fotboll

Grolanda/Floby laddar om – redan klart med tre nya spelare inför 2023

Grolanda/Floby har laddat om efter den gångna säsongen.

Division 5-laget har redan nu presenterat tre nya ansikten i spelartruppen inför 2023.

Text: 

Tre nya ansikten i division 5-laget Grolanda/Floby inför 2023. Från vänster Hannes Elmander, Benjamin Ulvebro och Eric Ohrlander Persson.

Bild: Privat

Annons

Den senaste säsongen blev en liten missräkning för Grolanda/Floby, som hade ambitioner att vara med och kriga om en plats i division 4 inför 2023. En bit in på hösten såg det minst sagt lovande ut, men så ebbade det ut och efter några oväntade poängtapp var plötsligt chansen borta.

Men nu är detta historia, nu är det nya tag som gäller. Redan i dagsläget har laget presenterat tre nya spelare inför 2023.

Läs också: Kontinuitet är ordet som gäller i Grolanda/Floby – ”Vi har förlängt kontraktet”

Det senaste tillskottet i truppen är 18-årige Hannes Elmander.

Annons

Hannes har Floby IF som moderklubb och spelade där fram till han var 15 år. Därefter blev det två säsonger med Skövde AIK P17 och senast en säsong med IFK Falköpings juniorlag.

Annons

— Men nu ville jag spela seniorfotboll och här i GIF/FIF känner jag tränarna bra. Jag finner det fysiska spelet i fotbollen utmanande och hoppas att seniorfotbollen kan ge det, säger Hannes på lagets hemsida.

Hannes är i första hand användbar som mittback samt ytterback.

Hannes Elmander kommer närmast från IFK Falköping FF:s juniorlag.

Bild: Privat

Hos Annelunds IF har GIF/FIF hittat anfallaren Benjamin Ulvebro.

18-åringen från Alboga har tillhört Annelund hela sin karriär, utöver en kort sejour för lokalklubben Herrljunga SK FK i futsal.

Han är förväntansfull inför det som komma skall.

— Det är två bra föreningar med ambitioner och många bra spelare. Jag hoppas kunna göra så många mål som möjligt och hjälpa laget upp till division 4, säger Benjamin, som helst spelar forward.

Benjamin Ulvebro ansluter från Annelunds IF.

Bild: Privat

Den offensive ytterbacken Eric Ohrlander Persson blev för ett litet tag sedan Grolanda/Flobys första nyförvärv inför 2023.

Eric har fått sin fotbollsfostran i Reymersholms IK i Stockholm. Men efter flytt till Varaslätten har 23-åringen även spelat i Vara SK och senast i Elmer/Fåglum.

Annons

Annons

När flyttlasset i somras gick till Falköping sökte Eric ett nytt lag och det blev GIF/FIF:

— Jag valde så för att det är två klubbar jag hört mycket gott om. De är ett lag som verkar ha samma värderingar som mig – att spela bra fotboll, satsa på mycket ungt och försöka ta klubbarna framåt, säger han till hemsidan.

Eric Ohrlander Persson har de senaste åren spelat med klubbar ute på Varaslätten.

Bild: Privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan