Annons

Annons

Annons

Falköping

Falköpings Tidning går ner i utgivningsdagar

Färre tidningar per vecka – men fortsatt satsning på lokal journalistik.

Från den 1 april 2023 blir Falköpings Tidning i pappersform en tredagarstidning, och kommer ges ut måndag, onsdag och fredag.

– Det här är en förändring som möjliggör att vi även fortsättningsvis kan satsa på journalistiken, säger Adam Jönsson, ansvarig utgivare och chefredaktör för Falköpings Tidning.

Adam Jönsson, chefredaktör och ansvarig utgivare för Falköpings Tidning.

Annons

Tidigare har även andra lokaltidningar inom Bonnier News Local, som äger Falköpings Tidning, gått ner i utgivningtakt gällande papperstidningen. Att även Falköpings Tidning nu går ner i utgivningsdagar är ett beslut som grundar sig i ökade kostnader för bland annat tryck och ökade bränslepriser.

– Vi vill fortsätta satsa på den lokala journalistiken, både digitalt och i papperstidningen. Men med ökade kostnader måste vi optimera vår verksamhet för att kunna fortsätta satsa på journalistiken. Om vi skulle lagt på priset för våra ökade kostnader på prenumerationerna hade det blivit alldeles för dyrt, säger Adam Jönsson.

Annons

Annons

Det kommer inte heller ske några personalförändringar som en följd av frekvensjusteringen och innehållet kommer att vara detsamma. Satsningen på kvalitativ lokaljournalistik fortsätter både i pappret och på webben.

– Vår ambition är att den här förändringen ska ge våra läsare ännu bättre lokaljournalistik och vi ser goda möjligheter att kunna utveckla journalistiken ytterligare – både digitalt och i papperstidningen, säger Adam Jönsson.

Prismässigt kommer företaget att se över en möjlig förändring.

– Vi tittar naturligtvis på det här och kommer att återkomma till våra prenumeranter kring prissättningen, säger Adam Jönsson.

Enligt försäljningschefen Kristoffer Wahlström kommer annonsörerna inte att påverkas av frekvensnedgången.

– Jag tycker inte att beslutet är dramatiskt i sig, utan ligger helt i linje med vår digitala tillväxt. Vårt erbjudande ut till marknaden kommer inte att försämras av detta, säger Kristoffer Wahlström, försäljningschef för Falköpings Tidning.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan