Annons

Annons

Annons

Falköping

Läsarna hyllar lokal mjölk i skolorna: ”Framsteg!”

Nu blir det lokal mjölk i Falköpings skolor – något som hyllas stort av läsarna.

– Skulle gjorts för länge sedan! Bra där!, utropar en läsare.

Text

Lokal mjölk från Falbygden i skolorna – många läsare hyllar resultatet från kommunens senaste upphandling. Genre/arkivbild.

Bild: Tomas Oneborg/TT, Peo Janson

Annons

Nu står det klart att Falköpings Mejeri har vunnit den senaste upphandlingen om mejeriprodukter i Falköpings kommuns verksamhet. När Falköpings Tidning la ut nyheten på Facebook var det över tusen läsare som likeade nyheten, och över 60 kommentarer – och tidningens följare väntade inte med sina jubelrop.

– Äntligen!, utropar ett flertal läsare – och även jublande emojis duggar tätt i kommentarsfältet.

– Heja heja, mycket bra initiativ, skriver en annan läsare.

Många läsare skriver också att de tycker att det är en självklarhet sedan innan – att Falköping inte redan tidigare har haft lokal mjölk i sina verksamheter är snarare förvånande. Men bättre sent än aldrig, är fleras åsikt.

Annons

Annons

– Borde varit en självklarhet långt innan 2022, när det dessutom finns ett lokalt mejeri i kommunen! Men bra beslut, skriver en läsare.

– Har man inte druckit Falköpingsmjölk i Falköping förut, frågar en läsare.

– Skall det behövas en upphandling om mjölk i Falköping? Självklart val!, kommenterar ytterligare en följare.

Men det finns också en frustration i kommentarsfältet över att kommunen inte alltid har haft lokala leverantörer i de kommunala verksamheterna.

– Det faktum att man inte alltid haft lokal mjölk i skolorna är ju hårresande i sig. Vi snackar ju om en kommun som är en av Sveriges stora producenter av mjölk och ett stort, eget, mejeri, skriver en följare.

Kan andra delar av skolbespisningen komma från lokala leverantörer? Det undrar en läsare.

Bild: Hussein El-Alawi, Amanda Bodin

Vad kan hända härnäst? Flera vill se ytterligare ett steg i att gynna det lokala – både gällande livsmedel, men också andra verksamheter som rör skolan.

– Gör samma med maten! Både grönsakerna och köttet, inte bara kycklingen utan nöt och fläsk, skriver en läsare.

– Det borde vara en självklarhet och gälla även annat livsmedel som är närproducerat! Idag får man ju även tänka på dyra och ohälsosamma transportkostnader, kommenterar en annan läsare.

– Bra Falköpings kommun. Ni borde också se över upphandlingen av skolbussar. Vore bra om ni försökte gynna lokala bussbolag till skillnad hur det blev sist, skriver en läsare.

Vill du vara med i samtalet om Falköpings Tidnings nyheter? Då kan du följa Falköpings Tidning på både Facebook, Twitter och Instagram!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan