Annons

Annons

Annons

Skaraborg

Mer snö – två dagar av stora tågproblem

Minusgrader, snötäckta gator – och fortsatta problem med inställd kollektivtrafik och tekniska problem i appen.

Veckans snöfall har orsakade tågproblem på både lokal och nationell nivå i två dagar.

Både Västtrafik och SJ drabbades av problem när vintervädret slog till i veckan.

Bild: Tim Aro/TT

Annons

När minusgraderna och snön rullade in över Västra Götaland i början av veckan, började också problemen för såväl Västtrafik som SJ.

På måndagen drabbades Västtrafiks resenärer av inställda stadsbussar i flera kommuner, förseningar och köer till kundtjänst för sjukresor på grund av det kraftiga snöfallet.

Västtrafik skickade också ut en allmän varning om att resenärerna i hela regionen skulle behöva räkna med förseningar och inställda avgångar.

Trots att varningsmeddelandena försvann under måndagen, återkom de strax därefter – redan under tisdagen uppdaterade Västtrafik sin hemsida med liknande budskap som under måndagen.

Sök din resa i appen To Go, uppmanar Västtrafik i ett meddelande – men varnar i nästa att man har problem med appen. Foto: Skärmdump/Västtrafik

Annons

Annons

För att informera resenärer om förändringar i tåg- och busstrafiken under trafikstörningarna, hänvisade Västtrafik till reseplaneraren i appen under båda dagarna – men även den drabbades snart av problem, om än tekniska sådana.

”Sök din resa i appen To Go” stod det i första meddelandet från Västtrafik – men kontrades av ”Just nu kan det vara problem med att söka din resa i appen Västtrafik ToGo och reseplaneraren” i nästa.

Meddelandet om tekniska problem i appen försvann dock under tisdagens förmiddag, och resenärer kunde återigen söka resväg i reseplaneraren.

Snöfallet påverkade både buss- och tågtrafik på såväl lokal som nationell nivå.

Bild: Tim Aro/TT

Det kraftiga snöfallet fortsatte också att ställa till det på nationell nivå, rapporterar TT. Ett elfel under måndagen resulterade i att alla tåg från Stockholm blev försenade eller inställda under stora delar av dagen. Även tisdagen var problemfylld för Sveriges tågtrafik.

– Det är förseningar i hela järnvägsnätet, kommenterade Anders Edgren på SJ:s pressjour för TT under tisdagen.

Från SMHI:s sida fortsatte man att vara för kraftigt snöfall runtom i Sverige, bland annat vid sydvästra Vänern.

– Kraftigt snöfall väntas i flera omgångar förekomma i hela varningsområdet, men exakt tidpunkt och placering för snöfallet är osäkert, skrev SMHI på sin hemsida under måndagens eftermiddag.

Annons

Annons

Tufft på vägarna när snön rullade in över Sverige.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Senare i veckan väntas dock töväder och plusgrader kommer att dominera i Götaland och Svealand, skriver TT. Men det finns fortsatt risk för halka under de kyligare delarna av dygnet.

– Jag tror att man måste tänka till och köra försiktigt på kvällen och i morgontrafiken. Det finns en risk att det kan börja frysa till under kvällarna och vara lite småhalt även in mot morgontimmarna i områden där de inte hunnit ut och halkbekämpa, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI, till TT.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan