Annons

Annons

Annons

På stan i Falköping

Nytt projekt igång – ska ge mer lokalt på menyerna i Falköping

Falköpings kommun ska bli mer ”kulinariskt attraktiv”, genom ett nystartat Leaderprojekt. Bland annat ska restauranger och kaféer få hjälp att få in mer lokalproducerad mat på sina menyer.

– Det känns som att Falköping gör en satsning som verkligen ligger i tiden, säger projektledaren Malin Andersson.

Text: 

Ett tiotal restauranger och kaféer på Falbygden ska få hjälp att få in mer lokal mat på menyn i projektet Lokal matkultur Falbygden. Malin Andersson är projektledare.

Bild: Josefine Hektor, Robbin Norgren, Privat

Annons

Lokal matkultur Falbygden heter projektet som hon ska leda och som nu har fått klartecken för att få stöd inom landsbygdsutvecklingsprogrammet Leader östra Skaraborg. Projektet ska stötta ett tiotal restauranger och kaféer på Falbygden att få in mer lokal mat på sina menyer och på så sätt synliggöra den lokala matkulturen. Genom detta är syftet också att skapa hållbara och attraktiva arbetsgivare i kommunen och att Falköpings kommun ska bli mer ”kulinariskt attraktiv” både för besökare och för dem som bor här.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan