Annons

Annons

Annons

Skaraborgstrean

Klart: Han blir hjälptränare i TG&IF: ”Ny roll för mig”

Johny David har varit huvudtränare i IFK Hjo och Skultorps IF.

Nästa säsong kommer han assistera Patrik Andersson i TG&IF.

– Vi kommer nog kunna komplettera varandra ganska bra, säger David.

Text

Johny David kommer fungera som assisterande tränare till Patrik Andersson under 2023.

Annons

TG&IF har tidigare gjort klart med två spelande assisterande tränare i Sonny Karlsson och Florian Brahimi. Nu utökas tränarstaben med Johny David. David kommer senast från Skultorps IF och innan dess ledde han IFK Hjo när laget var seriekonkurrent till TG&IF i division 3.

Med tanke på att han mött Giff fem gånger de senaste tre åren har David koll på hur de svartvita vill spela fotboll.

Annons

– Det har jag. Sedan Patrik har ändrat lite under de senaste halvåret i hur han vill spela, men annars har jag bra koll på truppen och hur Giff vill spela. Sedan finns det några delar som jag tycker att Giff kan utveckla, men det spar vi till senare, säger Johny David, som utöver tränaruppdragen i Skultorps IF och IFK Hjo även ansvarat för Borgunda IK där han till viss del även var spelande tränare.

Annons

– Det känns spännande. Det blir en lite ny roll för mig, som får stötta Patrik. Giff är en förening med många medlemmar och har en organisation som lockade att jobba med. Och det ska bli kul att få arbeta tillsammans med Patrik. Vi pratade ganska mycket om vad varandra styrkor ligger i och vi kommer nog kunna komplettera varandra ganska bra.

Johny David ledde Skultorps IF under den gånga säsongen.

Bild: Per Ström

Att ha en assisterande tränare som finns med på bänken är en fråga som TG&IF har arbetat under hösten för att försöka hitta ett svar på. Och huvudtränare Andersson tycker att det känns bra att TG&IF har hittat en lösning.

– Johny och jag har pratat fotboll när vi har träffat varandra som motståndare i samband med matcher, och vi har även suttit ner nu innan det här blev klart. Vi har en samsyn i hur vi tycker att fotboll ska spelas. I grunden tänker vi på samma sätt, sedan kommer vi nog att utmana varandra i vissa delar också och det tror jag är bra. Det är mitt fjärde år i Giff och jag tror att det är bra att det kommer in någon med nya ögon i gruppen. Det känns som om det kan bli skitbra, säger huvudtränaren Patrik Andersson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan