Annons

Annons

Annons

Fotboll

Övergångar inom fotbollen: Brödratrio från Vårgårda till IFK Falköping FF

Det rör lite på sig inom Falköpingsfotbollen nu när frimånaden är här.

Bland annat har IFK Falköping FF fått in en brödratrio i truppen.

Text: 

Bröderna Akram, Ahmed och Amjad Saif Edawla Abdisalam kommer att spela för IFK Falköping FF under 2023.

Bild: Privat

Annons

På sin hemsida rapporterar IFK Falköping FF att en brödratrio från Vårgårda är klar för spel i klubben nästa säsong. Bröderna Akram, Ahmed och Amjad Saif Edawla Abdisalam har flyttat till Falköping och hörde av sig till föreningen.

”Efter några träningar och en träningsmatch så har sportgruppen beslutat att vi kan ha nytta av dessa tre herrar under 2023”, skriver klubben på sin hemsida.

Annons

Akram och Amjad är två offensiva spelare, medan Ahmed är mer defensivt inriktad än sina bröder.

Samtliga har ett förflutet i Vårgårda IK de senaste säsongerna.

√ Akram har deltagit i 38 av klubbens A-lagsmatcher de två senaste åren, han har varit startspelare i 24 av dessa. Innan dess spelade han i Holmalunds IF i två säsonger.

√ Amjad har varit med i 27 A-lagsmatcher med Vårgårda IK under 2022-2022. Han har varit startspelare vid sex tillfällen. Även han spelade tidigare i Holmalunds IF.

Annons

√ Ahmed gjorde sju A-lagsmatcher för Holmalunds IF i division 3 under 2019, men har sedan inga matcher i förbundsserie registrerade på sig.

Falköpings FK, som ju är nykomling i division 4 kommande säsong, redovisar fyra nyförvärv på sociala medier.

Det är duon Melvin Brorsson och Jakob Svantesson från IFK Falköping FF, samt Axel Landahl från Grolanda/Floby och Isac Reidmar från Stenstorps IF som har skrivit på för klubben.

Nya spelare i Falköping FK. Övre raden från vänster Axel Landahl och Isac Reimar. Nedre raden från vänster Melvin Brorsson och Jakob Svantesson

Bild: Privat

Även Tomtens IF, som är nykomling i division 5, har fått till sig några nya spelare inför 2023. En av dem är Daniel Ståhlgren, född 2003 och uppvuxen i Göteborg. Han har nyligen flyttat till Falköping och har tidigare representerat klubbar som Fässberg, Utsiktens Akademi, Solängen BK och nu senast ÅS IF uppe i Östersund.

Annons

Daniel Ståhlgren är ny i Tomtens IF.

Bild: Privat

Till Tomtens IF kommer också bröderna Zacharias och Elias Widing och det rör sig om två återvändare. Båda har nämligen spelat i Gudhemsklubben tidigare, men sedan varit var sin sväng i Grolanda/Floby.

Till klubbens hemsida säger tränaren Mikael Billman:

– Det är riktigt roligt att båda två väljer att återvända till TIF efter spel på andra sidan kommunen. Vi får in två spelare som alltid ger allt och kommer bidra med en del fysik på planen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan