Annons

Annons

Annons

Skaraborg

Fastighetsägarna ser Nils Holgersson som en påminnelse

Under förra veckan presenterades årets Nils Holgerssons rapport som genomförts sedan år 1996. Det är driftskostnader för värme, vatten, fastighetsel och renhållning som man studerar i rapporten. Det är grundläggande nyttigheter i alla bostadshus och ingår i hyran hos våra bostadshyresgäster, skriver företrädare för Fastighetsägarna i en debattartikel.

Fastighetsägarna blir allt mer oroade över de ökande taxorna för , det skriver Alma Ohlin som är ansvarig för näringspolitik i Fastighetsägarna Skaraborg, i en debattartikel.

Bild: Pressfoto, Joakim Carlsson

Annons

Vi från Fastighetsägarna har tidigare framfört vikten av taxornas nivåer då taxor blir en allt större andel av driftskostnader trots vårt ständigt pågående arbete med effektiviseringar. Årets rapport visar på kraftigt ökade taxekostnader vilket oroar oss från Fastighetsägarna. Siffrorna är nämligen en jämförelse mellan år 2021 och 2022, vilket innebär att året med rekordinflation ännu inte i det här fallet påverkat. Om man studerar Skaraborg kan vi konstatera att de totala taxekostnaderna i undersökningen ökar mellan 10,1 procent till 19,5 procent i de 15 kommunerna.

Annons

Annons

Inflationen under innevarande rekordår lär ha påverkat många ökade kostnader. Detta gör att vi blir än mer oroade med tanke på att dessa förändringar först syns i kommande års rapport.

Skaraborg ligger fortfarande bra till i rapporten i relation till andra delregioner men trenden är att vi tappar platser vilket innebär att våra taxekostnader ökar mer än andra. Vi önskar nu samarbeta kring nya tankar och idéer för hur vi skall vända trenden och istället börja klättra igen!

Alma Ohlin, Ansvarig Näringspolitik Fastighetsägarna i Skaraborg

David Larsson, Kretsordförande Fastighetsägarna i Skaraborg

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan