Annons

Annons

Annons

Skövde AIK

Mittbacken lämnar SAIK för allsvenska nykomlingen

Det blir ingen fortsättning Gabriel Wallentin i Skövde AIK.

Mittbacken, som var utlånad till SAIK, har förlängt sitt avtal med Halmstad BK och siktar ta en plats hos den allsvenska nykomlingen.

Text

Gabriel Wallentin har varit utlånad från Halmstad BK till Skövde AIK under två säsonger. Nu har mittbacken förlängt sitt kontrakt med HBK med ambitionen att försöka ta en plats hos den allsvenska nykomlingen. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Annons

För att få mer speltid har försvarsspelaren Gabriel Wallentin varit utlånad under två säsonger till Skövde AIK från Halmstad BK. Nu flyttar han hem igen. Under sommaren och hösten, där först Filip Schyberg och sedan Aldin Basic var skadade, fick Wallentin en hel del speltid i den röda tröjan. Och den allsvenska nykomlingen har uppenbarligen gillat vad de sett.

Annons

– "Gabbe" är en lovande mittback som under sin utlåning hos Skövde AIK har tagit ytterligare kliv och har gjort en väldigt stark höst i Superettan. Det blir spännande att få hem Gabriel igen till fadershuset och bidra till hans fortsatta utveckling här i HBK, säger managern Magnus Haglund till HBK:s hemsida.

Annons

Wallentin säger till HBK:s hemsida att han tycker att det är ”skitkul att vara tillbaka” och konstater också att han haft två bra säsonger i Skövde AIK.

– Jag har fått växa upp lite, har tagit kliv både på personliga plan och på fotbollsplan. "Tobbe" (Linderoth) har lärt mig mycket om hur man ska vara smart på en plan, säger "Gabbe" till hemsidan.

Skövde AIK:s sportchef har tidigare sagt till tidningen att han gärna hade behållit samtliga spelare som föreningen haft på lån, men också konstaterat att de har sina egna karriärer att tänka på.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan