Annons

Annons

Annons

Falköping

Insändare
Jämställdhetsdebatten: Vi sätter inte snopp eller snippa först

Socialdemokraterna vill styra över den interna partidemokratin i vårt parti och även våra koalitionspartners. Det menar Moderaterna i Falköping i debatten kring jämställdhet.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Anders Winlöf, ordförande för Moderaterna Falköping, ger sig in i debatten om jämställdhet.

Bild: Börje Andersson

Annons

Läs mer: ”Backar årtionden” – S-kritik mot färre kvinnor i styret
Läs mer: ”Felaktig bild” – här är svaret på S-kritiken om jämställdhet
Läs mer: Kommunalrådet visar okunskap om jämställdheten

Annons

Annons

Vi är stolta över den laguppställning vi haft till denna mandatperiod. Ett grymt bra gäng som har sin bas och en del även rötter i den Falbygdska myllan.

Könskvotering är inte det vi primärt använt vid nomineringar till uppdrag i de kommunala nämnderna mm. Vi har frågat våra kandidater om intresseområden, beaktat tidigare uppdrag och försökt att så långt det är möjligt forma väl fungerande arbetslag.

Vi har prioriterat ENGAGEMANG, driv och framåtanda för Falköpings Kommuns invånares bästa, vilket då inte blir att vi sätter snopp eller snippa som första kriterium.

Förringa ersättarplatser? – Socialdemokraterna vill med sina inlägg i både lokalpress och kommunfullmäktige förringa ersättarplatser. För oss Moderater är ersättarplatsen lika viktigt i demokratins tjänst. En ersättare kallas och är välkommen till sammanträden, kan hålla sig lika uppdaterad som ordinarie ledamot, delta och vara aktiv i diskussioner och utveckling.

Ersättaren skall vara 100% redo att axla tjänstgöring när ordinarie ledamot kanske blir sjuk, är på semester eller av andra anledningar inte kan delta.

Bästa Helena, Johanna, Ingvor och Julia – Ni framsynta, pigga och engagerade socialdemokrater – kanske ni borde engagerat er i och följt arbetsordningen (som alla övriga partier i kommunfullmäktige gjort), jobbat på och nominerat kandidater till kommunfullmäktiges valberedning i stället för att lägga dimridåer med sexistiskt odemokratiskt utspel (tack insändare ”Element BLM” för bra uttryck).

Ha en trevlig dag, le lite mer i livet och ha kul på ”jobbet”!

Anders Winlöf (m)

Ordförande Moderaterna Falköping

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan