Annons

Annons

Annons

Falköping

Insändare
Äldrevården i Falköping: Noll aktivitet, noll utevistelse...

Ska de äldre på demensboende i Falköpings kommun bara anses som att de är under förvaring?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bilden är en genrebild.

Bild: Elin Elderud

Annons

Ansvariga politiker svarar: Vi kommer anställa för att göra en stor satsning

Det förekommer i princip inga aktiviteter eller utevistelser/promenader med de boende.

På Bergsliden 1 gjordes en avdelning om till demensboende men kommunen har fortfarande inte inhägnat den " lilla" uteplats som finns. De boende kan inte vistas där utan tillsyn och med personal på plats är risk ändå stor att någon som är dement "sticker iväg".

Annons

Annons

Danska vägen precis intill är ju oerhört trafikerad och en stor fara. Varför agerar inte kommunen någon gång? Varför används inte alla överskottspengar till detta?

Kritik har riktats mot Falköpings kommuns för låga personaltäthet på SÄBO ändå lyfts inte ett finger! Som anhöriga är det en sorg att se den äldre helt i förvaring och oaktiverad och utan någon typ av underhållning!

Tycker ni Adam, Karola - kommunalråd - och Sture som äldreomsorgsansvarig Sociala att detta är ett humant och värdigt sätt att behandla i första hand de äldre boende som betalar dyrt för hyra/vård/omsorg?

Tycker ni att ansvaret ska å vila enhetschef eller den alldeles underbemannade personalen? Skulle ni behandla era små barn på detta sätt?

Liten eller vuxen människa har rättigheter och den rättigheten berövar Falköpings kommun de äldreboende och i synnerhet de dementa.

Värdighet och valuta för det de betalar för och inte förvaring, noll aktiviteter, noll utevistelser är ord som ska tas på allvar...inte sedan utan nu!

Anhöriga

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan