Annons

Annons

Annons

Falköping

Insändare
Ord som ”livskvalité för seniorer” bara är smyckade ord

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skyll inte på att obefintliga aktiviteter beror på pandemin, skriver signaturen Anhöriga i debatten kring äldrevården. ”Nu ännu katastrofalare efter pandemin”.

Bild: Elin Elderud

Annons

Replik på: Kommunens svar om äldreboende och aktiviteter.

Annons

Läs även: Äldrevården i Falköping: Noll aktivitet, noll utevistelse...

Ansvariga för Äldrevårdens personal och boende säger: " I vår kommun ska livskvalité vara hög för alla seniorer och de ska kunna påverka sin vardag och livssituation".

Har Adam, Karola, Sture verkligen varit och deltagit i äldrevårdens vardag så hade de upptäckt att de värdeord de använder om livskvalité för seniorer bara är smyckade ord!

Skyll inte på att obefintliga aktiviteter/utomhusvistelser/promenader beror på Covid 19 för situationen för de äldre var likadan före pandemin! Nu ännu katastrofalare efter pandemin.

Innan ni beslutar var demensboende ska ligga så är ju ansvaret vilande på kommunen att inspektera möjlighet för trygg utevistelse för dementa. Att i efterhand skylla på kuperad mark så som på Bergsliden som orsak till att de dementa som bor där fråntas rätten till säker utevistelse tyder ju på enfaldiga beslut!

Så Adam, Karola, Sture fagra drömmande ord om hur bra allt är för seniorer i kommunen och hur de kan påverka vardag/livssituation är ren lögn.

De äldre har väldigt, väldigt lite de kan påverka och rättigheter utifrån vad de betalar till kommunen är obefintliga.

Annons

Annons

Varför kommer nyheten om att ni ska anställa aktivitetspersonal nu efter kritik? Var ska ni hitta sådan personal och när ska de anställas? År 2024 eller senare?

Skamligt av politiker som använder floskler och nonsenord och bara skjuter det som borde gjorts för tio år sedan ytterligare framåt i tiden.

Hört talas om Värdighetsgrund?

Anhöriga

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan