Annons

Annons

Annons

Falköping

Insändare
”Lovorden om trygga Falköping föll som glas”

Lovorden om Falköping föll som glas på asfalten och gick i tusen bitar, menar Piratpartiets Lasse i en insändare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Pontus Lundahl / TT

Annons

Förr beskrevs kommunen utav både politiker och media som en trygg och säker kommun, där barn kan springa fritt på kvällar efter skolor eller fritidsaktiviteter, samtidigt som man kan lämna sitt fönster på första våning på halvglänt på sommaren utan problem. En kommun där det sades att pensionärerna frodades av längre promenader i parken eller en mysig fika vid Hornborgasjön.

Annons

De lovorden föll som glas ner på asfalten och gick i tusen bitar.

När jag flyttade upp hit ifrån Marks Kommun hade man i brusten tanke förlikat sig med att om man är kvinna inte kunna gå ut ensam efter solnedgång, eller om du är över 50 inte kunna promenera runt de slum-områdena man kanske förr själv byggde i hopp om att de skulle gå till nya familjer. Även jag, som räknas bo på "den rätta sidan" av stan har märkt av den hotfulla stämningen.

Annons

Medans de etablerade politikerna diskuterar hur man kan lättast sätta upp ladd-stationer för elbilar i stan hamnar folket i den nu mer dystra tillvaron av kriminalitet på öppna gator. Kriminaliteten har helt enkelt blivit vardag, där det hörs blåljuspersonal varje helg.

Men vad är orsaken? Kan det vara den tydliga akt-lösheten ifrån våra politiker, som år efter år utropar för en mer ifrågasättande publik att vårat samhälle är tryggt...

Eller är det jargongen som har spunnit ur kontroll? Kan det vara så att den brist av energi för att skydda folket och samtidigt ta hand om våra svagaste och mest utsatta har lämnat så djupa sår att vissa ser kriminalitet som den enda utvägen? Det har blivit någon form av trend bland unga att klä ut sig med adidas-stripade byxor, luvor som täcker huvuden och halsdukar över nästan hela ansikten. Detta, som förr hade setts som ett tydligt märke av brottslighet, är idag en outfit för den yngre generationen att passa in i när de går hem till sina kompisar för att spela playstation.

Men om vi är tvungna att skylla på någon för detta uppsving av kriminalitet förutom politikerna, vem ska det vara då? Om vi skyller på invandrarna är frågan fortfarande varför kommunen inte har gjort något förebyggande. Om man istället tar de drogberoende som det svarta fåret, kan man även där ifrågasätta varför politikerna inte tar bättre hand om dem.

Man får såklart tycka vad man vill men enligt mig anser jag att det är dem etablerade partiernas fel att det har gått så långt som det har gjort.

Lasse, Kontaktperson för Piratpartiet i Falköpings Kommun.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan