Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Insändare
Replik till Åke Bonnier: ”Det börjar bli väldigt bråttom Åke”

Läget är rätt enkelt. Vårt individuella samhälle sabbar vår anknytning med varann. Vi får dödsångest allihop. Du och jag Åke fixar att hanka oss fram. Andra lider av depression, missbruk och psykisk ohälsa, skriver insändarskribenten Kjell Arvidsson i ett svar till Åke Bonnier.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Till vänster ses den svenske racerföraren Joakim Bonnier. Till höger biskop Åke Bonnier.

Bild: TT, Carla Karlsson

Annons

LÄS MER: Biskopens budskap: Ljuset i mörkret  

Oroliga barn sätter man bokstavsdiagnoser på. Jesus har öppnat vägen in till det allra heligaste i oss själva. Därinne i oss finns samma spädbarn som en gång låg i en krubba i Betlehem. Vi måste våga se detta barn och lära oss att ta hand om det.

Annons

Annons

Det börjar bli väldigt bråttom Åke. Det är dags att ta avstånd från Moses svartsjuke gud. Det är du och jag som har ansvaret idag och Jesus står vid vår sida.

Jag heter Kjell Arvidsson. Jag bor i Ulricehamns kommun Jag är född 1956. När jag var barn bodde jag på Skara stifts arrende lantbruk. Jag har gått i Katedralskolan i Skara. På den tiden var Joakim Bonnier min idol.

Joakim var Åkes farbror och förolyckades på Le Mans  24-timmars-lopp för sportbilar. Jag har ägnat mig mycket åt existentiella frågor

Kjell Arvidsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan