Annons

Annons

Annons

Floby landsbygd

Tar lammkorven i egna händer i nytt charkuteri på gården i Sörby

Mattias Björklund ville få kontroll över lammkorven.

Så nu ska den tillverkas i ett nytt charkuteri hemma på Sjögården.

– Jag kände att jag ville göra det själv, säger Mattias Björklund.

Text

Fårfiol och ytterfilé, ett par av produkterna Mattias Björklund fått till i rökskåpet i den nya småskaliga charkuterilokalen på Sjögården i Sörby.

Bild: Peo Janson

Annons

Mattias Björklund och Jessica Olsson driver lammuppfödning med 25 Gotlandsfår-tackor på på Sjögården i Sörby.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på falkopingstidning.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan