Annons

Annons

Annons

Falköping

Insändare
MUF: SD – de nya sossarna

Under hela förra och denna valrörelse har Sverigedemokraterna drivit kampanj på att smutskasta Socialdemokraterna. En kampanj som har gått ut på att ”Stoppa Sosseriet’’ där många väljare har röstat på SD endast av den anledningen. Men den slogan verkar inte gälla för Falköpings Sverigedemokraterna nu när valet är över, snacka om att inte hålla löftet.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den 12 december sammanträdde kommunfullmäktige för att göra val till nämnder, styrelser och stiftelser. Resultatet blev något av en överraskning för samtliga politiska styren. I Falköpings kommun fick vi ett nytt samarbete mellan Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna bekräftat.

Det oväntade samarbetet mellan Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna började med att SD röstade igenom S budget i kommunfullmäktige i november månad. Månaden därpå valde SD att stödja S och ge dem mer inflytande i politiken genom att hjälpa dem få ordförandeposter. Sammanträdet i december blir då en bekräftelse på deras samverkan.

Annons

Annons

Att Socialdemokraterna bryter praxis och nominerar kandidater till ordförandeposten trots att de är i opposition påvisar deras låga respekt för de politiska spelreglerna. När de nu med hjälp av sin samarbetspartner (SD) har fått sina poster så riskerar det att sakta ner den politiska processen. Detta eftersom de inte har majoritet i sin nämnd eller styrelser, även om de skulle gå ihop med SD.

Det är ironisk att SD har vunnit väljare på en ”Stoppa Sosseriet’’-kampanj, men nu är en del av att ge större inflytande till samma sosseri som väljarna röstade emot. Hur SD ska hämta sig från det stora sveket som de har gjort mot sina väljarna återstår att se.

Moderata ungdomsförbundet

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan