Annons

Annons

Annons

Ishockey

Falköping Blue Riders stod upp bra mot serieledaren – ”Hann bli spännande”

Falköping Blue Riders föll med 2–3 i söndagens match mot Alltreans topplag, Glimma HK i Odenrinken.

– Jag lider med grabbarna, de förtjänade tre poäng ikväll, säger tränaren Anton Lundh.

Text

Det var en bra insats av Falköping Blue Riders mot serieledande Glimma HK på söndagen. Här ser vi lagkapten Oskar Gegerfelt med pucken.

Bild: Arkivbild

Annons

Serieettan Glimma HK kom som klar favorit till söndagens match i Falköping och fick också en bra start, 2–0 i den första perioden följdes upp med ett tredje mål i den andra perioden och därmed 3–0.

– Det var synd att vi inte riktigt var med från början idag. Men vi gav aldrig upp, vi jobbade oss istället in i matchen och pressade bitvis ett bra spelande Glimma. Det var många av våra spelare som gjorde en riktigt bra insats, säger Falköpings tränare Anton Lundh.

Annons

Annons

– Sett till hela matchen så skapade vi något fler lägen än Glimma, men samtidigt var de vassa i sitt anfallsspel, de har några killar med allsvensk rutin i laget, fortsätter han.

I sista perioden fick Falköping äntligen utdelning, först 1–3 och sedan mot slutet också 2–3.

– Det hann i alla fall bli lite spännande, säger Anton Lundh.

Noterbart är att William Gullbrandsson, som har varit Falköpings poängkung de senaste säsongerna, var tillbaka i den blå tröjan inför den här matchen. Han gick ju annars tillbaka till sin moderklubb, Lidköping, inför säsongen.

– Vi är mycket glada över att han är tillbaka, han är en ”riddare” i mina ögon. Nu är han här på lån till mitten av februari, så får vi se vad som händer sedan, säger Anton Lundh.

Matchfakta

Falköping Blue Riders-Glimma HK 2–3 (0–2, 0–1, 2–0)

Mål, Falköping: Oliver Hofbauer och William Gulldbrandsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan