Annons

Annons

Annons

Falköping

Insändare
V och MUF borde läsa på hur demokrati funkar

Det är med stor förvåning man läser Falköpings tidning där MUF ondgör sig över att demokratin fungerar.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Harri Sternljung, TT

Annons

Svar till MUF: SD – de nya sossarna

Att SD skulle ha smutskastat Socialdemokraterna är en lögn. Däremot har vi argumenterat mot deras politik som vi tycker är och var helt uppåt väggarna. När man sitter i minoritet så är det på sin plats att vara lite ödmjuk och rikta blickarna lite längre än till skospetsen.

Annons

Annons

Att SD röstade på socialdemokraternas budget var inte ett dugg konstigt, den bästa budgeten blev nedröstad, nämligen våran. Den näst sämsta var S budget som gav mer pengar till vård skola och omsorg, samt tog bort minutstyrningen inom hemtjänsten vilket är en sund tanke.

Att vi skulle samarbeta med S är ju heller inte sant. Däremot är vi det ända parti som tydligt och klart sagt att vi kan rösta på alla partier, prata med alla partier , kanske något att ta efter då det gynnar Falköpings medborgare om det är genomtänkta och bra förslag.

Man ska inte kasta sten i glashus säger ett klokt ordspråk, men det är precis det MUF gör. Moderaterna samarbetar med MP som i samarbete med S och C på riksplanet kört Sverige i diket och totalt havererat såväl invandringspolitiken och energipolitiken. Inte nog med det, kriminella gäng sätter skräck i medborgarna runt om i landet. Dessa partier samarbetar Moderaterna med på lokal planet. Det är anmärkningsvärts, men tyvärr inte förvånande man vill ha makt. Att sedan tro sig att ha taktpinnen i hand trots minoritet och säga till majoriteten hur de ska rösta och bete hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle. Varför inte prata och förankra förslag och idéer hos en större grupp för medborgarnas bästa är för oss fullständigt obegripligt

Det är inte bara MUF som ondgör sig över demokratins spelregler utan V slår sig för bröstet och säger att vi inte vet spelets regler? V säger att man skall samarbeta för Falköpings kommuns invånares bästa . Det är precis så SD har gjort. Att inte kommunister runt om i världen inte vet vad demokrati är och fungerar det har vi sett på många sätt och länder runt om i världen i decennier, men att på lokalplanet inte fatta och förstå hur det fungerar är mycket anmärkningsvärt.

Blir man sedan inte vald till ordförande i föreslagen nämnd , då blir man sur och tar time out! Bra, läs då på under tiden hur demokrati fungerar.

Läs på och lär gör om gör rätt

Per Magnusson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan