Annons

Annons

Annons

Falköping

Läsartext
100 spelare kom - ändrad snörning gav lyft maxtak

Det var högt tryck i boulehallen i Falköping i helgen då Bison boulesällskap anordnade tävlingar. Totalt deltog 50 lag vilket innebar 100 spelare.

Detta är en läsartext.

Vinnare i den öppna klassen blev Nicholas Gonzales Hedqvist och Magnus Johansson från Sörbyängen (gröna kläder, tvåor Jörgen Strende/Hannu Kolehmainen från Trix.

Annons

Föreningen hade från början satt ett maxtak på 20 lag per dag men då båda tävlingarna varit fullbokad sedan flera veckor tillbaka så valde föreningen att lägga om snörningen av banorna och fick då möjlighet att utöka antal lag.

På lördagen var det öppen dubbel som gällde med 24 deltagande lag. Här spelades först 4 matcher monrad som fungerar som ett kval till kommande slutspel. Dom 8 bäst placerade efter dessa matcher gick till A-slutspels, nästa 8 till B-slutspel och dom 8 lägst placerade till C-slutspel . Slutspelet börjar sedan med kvartsfinaler och här är det direktutslagning som gäller, starkast för dagen blev Nicholas och Magnus från Sörbyängen som tog hem finalen mot Jörgen och Hannu från Trix.

Annons

Annons

Bästa hemmalag för dagen blev Björn och Sebastian som tog sig till kvartsfinal i A-slutspelet, en bra tävling även från far och son Kalén från Bison som tog hem B-slutspelet.

På söndagen var det dags för V55 klass (26lag) , alltså 55 år eller äldre, Jörgen och Hannu som blev 2 i lördagens öppna klass ställde även upp på söndagen och fick nog ses lite som favoriter under söndagen. Det var samma upplägg som under lördagens spel med ett form av kval för att sen fortsätta med slutspel. Det visade sig att favoriterna höll för trycket och tog hem söndagens tävling genom att i finalen vinna mot Leif och Dorthy från Bonbon Skövde . Värt att notera här är att Dorthy i år fyller 86 år och Leif 82 år så man får väl säga still going strong .

Bäst för dagen från hemmaklubben blev Jan-Erik och Leif som tog en finfin tredjeplats i A-slutspelet .

Fakta

Så gick tävlingarna

Resultat lördag
1) Nicholas Gonzales Hedqvist/Magnus Johansson - Sörbyängen
2) Jörgen Strende/Hannu Kolehmainen - Trix
3) Jonas Strende/Jenny Jönsson - Cpc/trix
3) Lennie Arnessons/Göran Carlsson - Lej
Resultat söndag
1) Jörgen Strende/Hannu Kolehmainen -Trix
2) Leif Johansson/Dorthy Johansson - Bon
3) Leif Kalén/Jan-Erik Karlsson - Bison
3) Tomas Gustavsson/Christer Säll - Bon

Annons

Leif Kalén/Jan-Erik Karlsson från hemmaklubben Bison blev trea i V55-klassen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan