Annons

Annons

Annons

SM-veckan i Skövde 2023

Johanna kommer inte till SM i Skövde – ”För tight för mig att vara med där”

Nu är det en gång för alla bekräftat.

Falköpingstjejen Johanna Hagström kommer inte till SM-veckan i Skövde med start kommande tisdag.

”Supertråkigt, då jag hade sett fram emot det väldigt länge”, skriver hon på sociala medier.

Text

Under tisdagseftermiddagen bekräftade Johanna Hagström på sociala medier att hon inte kommer till SM-veckan i Skövde. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Annons

Den idrott som högst sannolikt tilldrar sig det allra största intresset vid SM-veckan i Skövde (31 januari-5 februari) är längdskidåkningen uppe på Billingen.

För bara ett tag sedan såg det ut att kunna bli riktigt stjärnspäckade skidtävlingar och att dessutom en av dessa stjärnor, Johanna Hagström, är från närområdet (Falköping) har höjt tempen inför SM-veckan ytterligare.

Annons

Men i förra veckan började det pratas om att det kanske inte skulle bli så stjärntätt som alla hade hoppats på. Detta då SM-dagarna ligger väldigt inklämda mellan två Världscuphelger nere i Europa och att det därefter väntar VM.

Annons

Under tisdagen kom nyheten om att Johanna Hagström sannolikt inte skulle komma till Skövde, vilket hon senare samma dag bekräftade på sina sociala medier.

Johanna Hagström kör närmast Världscupen i franska Les Rousses den kommande helgen.

Bild: JOHANNA WALLEN

Så här skriver Johanna:

”Just nu är jag på plats i Les Rousses (Frankrike) och laddar för nya världscupstävlingar till helgen, sprint på lördag, masstart på söndag!

Om en vecka drar SM igång i Skövde och tyvärr kommer det bli för tight för mig att vara med där, supertråkigt då jag hade sett fram emot det väldigt länge!

Det är en ny världscup helgen direkt efter och jag har ett VM om inte alltför länge och även en sprintcup i VC att kämpa om! Det sitter hårt inne att ta detta beslut!

Sorry farmor och farfar, Kerstin och Sune, att jag inte kan komma och äta våfflor hemma hos er i Axvall. Det får bli en annan gång.”

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan