Annons

Annons

Annons

Falköping

Läsartext
Tre guldkorn årets första på Bildkällan

Just nu pågår utställningen Tre guldkorn på Bildkällan. ”Tre helt olika stilar men en väldigt fin kombination”.

Detta är en läsartext.

Catrine Sandberg, Dana Ingesson och Anna Bengtsson utgör de tre guldkorn som startar året på Bildkällan.

Bild: A-B Wilhelmsson

Annons

Från Vårsalongen 2022 har föreningen bakom valt tre konstnärer som i förra veckan startade vårens program på Bildkällan. Utställningen håller på till och med lördagen den 11:e februari.

Dana Ingesson från Tidaholm hennes konstverk är ett uttryck för hennes känslor, livserfarenheter och känslomässiga mognad. Hon arbetar främst i akvarell men även i akryl och olja.

Annons

”Dana skapar drömska kompositioner som blandar det figurativa och det abstraherade. Hennes val av palett och gestikulerande palettknivdrag inleder ett samtal med sin publik och är hämtat från hennes intellekt, känslor och intuition. Med sin konst vill hon inspirera betraktaren att känna och engagera sig i sin egen tro, känslor och undermedvetna” skriver föreningen.

Annons

Catrine Sandberg från Falköping, jobbar som gymnasielärare. På fritiden gillar hon att fotografera. Så ofta hon kan är hon ute i skog och mark för att dokumentera naturens skiftningar och ljus.

Många av fotona är från den vackra naturen på Mösseberg, i sin egen trädgård eller någon annanstans i Falköping.

Anna Bengtsson är från Stockholm men har säsongsboende i Smeby utanför Falköping. Hon har flera års erfarenhet av bildverksamhet men även bilderboksskapande. Många av motiven på sina oljemålningar hämtar hon från trakten runt Falköping.
”Anna väljer ofta att måla de olika årstiderna vilket gör det spännande att följa de olika färgförhållandena som ger stämning i konsten. Vidsträckta vyer och breda horisonter präglar formatet på hennes tavlor”.

A-B Wilhelmsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan