Annons

Annons

Annons

Odenrinken i Falköping

Insändare
Maggie, 11, till kommunen: Splittra inte mitt lag och klubb

"Spola en is till oss ute eller hitta någon annan lösning. Ni som är vuxna borde kunna lösa detta”.
Det skriver Maggie, 11, angående ombyggnationen av Odenrinken.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Maggie spelar ishockey och är oroad för att hennes lag ska splittras.

Annons

Jag började spela hockey när jag var fem år. Då var jag ensam tjej i en grupp med 30 killar. Jag trivdes med det men sen har det börjat fler tjejer. Nu trivs jag ännu bättre. Idag har vi en tjejhockeygrupp med cirka 20 tjejer. Jag spelar med både tjejer och killar nu och tränar tre gånger i veckan. Båda mina lag är väldigt bra och vi trivs med att vara med varandra. Vi kommer från olika skolor och ishallen vårat place.

Annons

Annons

Jag har fått höra att ni kommer att renovera ishallen vilket jag tycker är nice men på ett sätt ändå inte. Det kommer att sluta med att många lag som vuxit och blivit fler i Blue Riders kommer att splittras och det är ert fel. Om ni stänger ishallen en hel säsong kommer mina och flera lag inte ha någonstans att träna. Då kommer några spelare sluta helt och några flyttar sina träningar till andra ishallar. Vissa kanske inte har råd eller möjlighet att träna på andra orter. De barn och tonåringar som åker till andra orter kommer få mycket restid och det kommer bli mer koldioxidutsläpp. Det blir kanske sent på kvällarna så att man blir trött i skolan och inte hinner med läxor. När ishallen blir klar kommer det kanske bara vara fem spelare kvar i laget. Några har slutat och andra bytt klubbar. Då har vi inget lag kvar längre.

Jag skulle vilja att vi kunde fortsätta träna i Falköping nästa säsong. Ni skulle kunna spola en is till oss ute eller hitta någon annan lösning. Ni som är vuxna borde kunna lösa detta. Det är ju inte lika svårt som att flyga till månen precis. Vi är många barn som vill fortsätta med hockey i Blue Riders. Alla jag har pratat med i mina båda lag är ledsna och besvikna över att vuxna inte lyssnar på barns åsikter. De hälsar att de också vill att jag skriver detta till er. Ska inte vi barn och tonåringar som påverkas få ge vår åsikt och vara med i besluten.

Annons

Ni kommer skapa sorg för många barn och tonåringar, snälla låt det inte bli så. Är det verkligen det ni vill.

Annons

Maggie 11 år

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan