Annons

Annons

Annons

Längdåkning

Hagström till final i Frankrike – där slutade hon sexa: ”Har mer att ge”

Ännu en sprintfinal i Världscupen på skidor blev det för Falköpingstjejen Johanna Hagström på lördagen.

Tyvärr räckte hon inte där, utan slutade på sjätte plats.

– Jag har mer att ge, jag kommer från en tuff träningsperiod, sa hon till Viaplay efteråt.

Text

Johanna Hagström gick till final i lördagens världscuptävling i sprint i franska Les Rousses. Där kroknade hon något på slutet och blev sexa.

Bild: JOHANNA WALLEN

Annons

Det såg riktigt bra ut från början för Johanna Hagström denna lördag i franska Les Rousses, där det kördes en världscuptävling i sprint, detta i fristil.

Johanna körde sin vana trogen starkt på den inledande prologen, där hon blev fjärde bästa tjej.

Hon var minst lika övertygande i sin kvartsfinal (den tredje av de fem), där hon i princip kontrollerade fältet från start till mål. Över det korta upploppet höll Johanna sina konkurrenter stången och vann nästan lite avstannande.

Annons

Annons

Också i semifinalen öppnade Falköpingstjejen starkt, hon gick hårt i den första uppförsbacken och körde till sig ledningen. Efter en stund fick hon släppa dagens blivande vinnare, norska Kristine Stavaas Skistad, före sig och ner mot stadion och det väntade målet gick också Emma Ribom förbi Johanna.

Innan det hela var slut hade också Linn Svahn gått förbi Hagström, som slutade fyra, men det visade sig att den här semifinalen gick betydligt snabbare än den andra, så Johanna gick till final som lucky loser.

I finalen var det fyra svenska åkare, men det blev ändå norsk seger. Detta genom nyss nämnda Kristine Stavaas Skistad, som egentligen ledde från start till mål och inte gav svenskorna en chans att sticka upp.

Johanna Hagström körde starkt i den första uppförsbacken även här och tog rygg på norskan, men det fyllde på med andra svenska åkare i spåret bredvid och efter halva loppet var Johanna nere som fyra.

In mot upploppet kroknade hon och gled i mål några sekunder bakom de övriga, det blev en sjätteplats för Johanna.

– Jag var väl inte jättenöjd med insatsen i finalen och heller inte med det jag presterade i semifinalen. Jag har lite saker att jobba på framöver, sa hon till Viaplay.

Samtidigt var hon nästan lite lättad över att det inte gick alltför bra i lördagens lopp.

– Det gör att suget efter VM och chansen att kunna få stå på prispallen där istället bara ökar.

Annons

Johanna Hagström körde också söndagens lopp i Les Rousses, en masstart över 20 kilometer i klassisk stil. Där hamnade hon dock tidigt på efterkälken och valde att bryta loppet på det tredje av de sex varven.

Annons

Resultat

Världscupen, Les Rousses:

Sprint, damer, fristil, final: 1. Kristine Stavaas Skistad, Norge 3.01,97, 2. Emma Ribom, Sverige +0,70, 3. Maja Dahlqvist, Sverige +1,78, 4. Linn Svahn, Sverige +2,08, 5. Julia Kern, USA +3,45, 6. Johanna Hagström, Sverige +9,24.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan