Annons

Annons

Annons

Falköping

Insändare
Mina funderingar kring Platåskolan

Jag har följt Platåskolan många turer och det är några saker jag funderar över.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

När Centralskolan byggdes i början av 1900 talet så låg den mittemellan dagens centrum och Ranten. Det fanns inte inte mycket bebyggelse runt om. Och kändes säker som den låg i utkanten av staden. När Åttagårdsskolan var ny, i början av 1970 talet, så kändes det som utkanten av staden. Det var mest åkrar runt omkring.

Enligt vad kommunens politiker säger så bygger de en skola för framtiden.

Annons

I mina ögon när man bygger för framtiden, bygger man där det finns möjlighet att utöka, växa, förändra byggnader och närområde. I nuvarande position av Platåskolan så ligger den intryckt emellan gator och bostadsområden. Där finns ingen möjlighet att växa eller förändra. Man måste anpassa lokaler och infarter efter det som redan finns på omkring.

Jag undrar, - Hur ska man göra med stenbrottet? Ska det fyllas igen?? Det är ju ändå väldigt höga kanter ner till botten på vissa delar. Det är ju farligt. Undra hur många som ska ramla ned i allehanda utmaningar som ungdomar roar sig med på sociala medier? Tex utmana varandra att våga putta lärare och andra elever nedför höga trappor.

Annons

Jag har inte så många funderingar på storleken av skolan. Centralskolan är stor, Centrumskolan är stor, Fredriksbergsskolan var också väldigt stor. Det ger möjligheter för samordnande av tex språkval för eleverna och lärarna har större möjligheter till samarbete med andra lärare i samma ämnen.

Jag funderar över parkeringsmöjligheterna vid den tilltänkta placeringen av skolan. För det måste finnas parkeringar. Hur väl man än tänker att man ska få lärare och elever att cykla, gå eller utnyttja allmän kommunikation så tror jag inte det kommer att ske.

Jag skulle inte som lärare vilja bära dator och arbetsmaterial ända från parkeringen vid Odenhallen för att komma till jobbet. Kalla mig lat men, jag tror att de kommer parkera hej vilt på intilliggande gator. Och eleverna, ja i 9an då har de både A traktorer och mopeder som ska framföras och parkeras.

Annons

Nej. Nuvarande placering är inte optimal. Framtidens skola bygger man i områden som är i utkanten av nuvarande bebyggelse, där man kan utöka, bygga om, växa och förändra vid kommande behov. Skapa utrymme för parkeringar och möjligheter för bussar att köra intill och lämna av både elever och lärare på ett säkert sätt. Och där man kan göra en säker utomhusmiljö för livsglada och påhittiga ungdomar.

Politiker - nu är det dags att tänka om och tänka rätt.

Bara en vanlig mamma.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan