Annons

Annons

Annons

Livesänd längdåkning 22/23

Supersprint i längdskidor samlar in pengar till Ukraina – vi sänder tävlingen

I helgen hålls Svenska Skidspelen i Falun, och på söndagen kommer eliten att göra upp med juniorerna i en supersprint där intäkterna går till Ukrainas skidförbund.
Du som är eller blir prenumerant kan se den direkt på sajten, med start 12.50 på söndag.

Eliten och juniorer gör på söndagen upp i supersprint.

Bild: Jesper Zerman/Bildbyrån, Fredrik Sandberg/TT

Annons

Mellan fredag och söndag gör elitåkarna upp under världscuptävlingar på Svenska Skidspelen i Falun.

Utöver världscuptävlingarna kommer det också anordnas en supersprint på söndagen, och nu står det klart att vi sänder den tävlingen.

Supersprinten är en distans på 150 meter, där 20 kvinnor och 20 män gör upp på Lugnets skidstadions upplopp. Tävlingen är inte en del av världscupprogrammet utan anordnas av Ski Team Sweden som en välgörenhetstävling, där intäkterna går till Ukrainas skidförbund.

Annons

Annons

– Vi vill bidra till show på Skidspelen. Juniorer får möta sina idoler och utmana världseliten. Det ska inte bara handla om att komma först. Här går vi ihop för att göra något fint tillsammans. Vi ska bidra till att skapa förutsättningar för Ukrainas skidlandslag att komma tillbaka ut och tävla, säger längdåkaren Marcus Grate som är initiativtagare till tävlingen i ett pressmeddelande.

Se tävlingen på sajten på söndag, med start 12.50.

Vid frågor om hur du blir kund eller problem med sändningen , vänligen kontakta vår kundservice på telefonnummer 010-709 79 00.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan