Annons

Annons

Annons

Stenstorp

Hon vill knacka bort obehagliga känslor: ”Att bara oroa oss hjälper ingenting”

Knack, knack, knack – och plötsligt är oron, stressen, rädslan och smärtan mer hanterbar eller borta. Så beskriver egenföretagaren Kicki Lekberg Emotional Freedom Techniques (EFT) på ett förenklat sätt.

– Jag tyckte själv att det lät som Hokus pokus i början, men det har verkligen hjälpt mig att bli känslomässigt fri, menar hon.

Text

Sedan 2019 är Kicki Lekberg certifierad att praktisera EFT. Hennes ambition är att hjälpa människor med missbruk, cravings, fobier, ångest, depression, eller andra tanke- och beteendemönster som begränsar deras liv. Allt med hjälp av knackningar på olika kroppsdelar, medan klienterna tänker på det som triggar deras negativa känslor.

Bild: Julia Kråklind

Annons

Det må se ut som en helt vanlig restaurang, men inne på 23:an i Stenstorp är det inte bara mat och dryck som står i fokus. Kocken Kicki Lekberg, som grundat sitt företag KL utveckling Skaraborg, har även ställt in en ergonomisk svart fåtölj i ett av hörnen. Här kan folk slå sig ned en stund om de till exempel har en känsla de vill bli av med eller ont någonstans. Med hjälp av sina händer, knackande rörelser och positiva upprepande budskap gör Kicki sedan sitt bästa för att det ska försvinna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan