Annons

Annons

Annons

Falköping

Insändare
Extremt dåligt vägunderhåll i Borgunda

Den statliga grusvägen som går från riksväg 46 till Borgunda by är i extremt dåligt skick och en trafikfara just nu.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Grusvägen är full av potthål och gropar och trafikeras av skolbussar, hemtjänst, tidningsbud, Postnord, speditörer som DHL och Schenker samt alla som bor ut med sträckan, skriver insändarskribenten.

Bild: Privat

Annons

Sträckor av vägen är nästintill ofarbara på grund av stora hål. Två av dem i storlek som troligtvis skadar bilar som inte väjer undan i tid.

Självklart har vägen tagit skada av det blöta vädret som varit senaste tiden, men det är inget skäl för att inte åtgärda alla potthåll och gropar.

Underhållet av vägen är i stort sett obefintligt. De gropar som blivit riktigt stora senaste tiden har funnits sedan i somras utan att åtgärdas.

Annons

Annons

I början av februari grusades vägsträckan med riktigt grov stenkross. Den hamnade inte i groparna utan på den del av vägen som är bra sedan tidigare.

Om inte vägen åtgärdas måste Svevia, som har ansvaret, sätta upp varningsskyltar och varningskoner vid de största groparna.

Vägen trafikeras av skolbussar, hemtjänst, tidningsbud, Postnord, speditörer som DHL och Schenker samt alla som bor ut med sträckan.

Jag bor utmed en väg som drivs som vägsamfällighet och som ansluter till den misskötta vägen.

Om vi i vägföreningen skulle sköta vår väg på samma sätt som den statliga sköts skulle vi troligen bli av med vägens bidrag.

Uppgiven skattebetalare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan