Annons

Annons

Annons

Bowling

Ny topphelg av BK Oden – skakade om serieledaren på bortaplan

Allsvenskan kommer allt närmare.

Kanske inte tabellmässigt – men prestationsmässigt.

BK Oden Falköping svarade för ytterligare två kanoninsatser den gångna helgen.

Text

BK Oden Falköping var på turné till Varberg och Falkenberg i helgen med gott resultat. Bakre raden från vänster Albin Lindberg, Martin Karlsson, Victor Lindberg, David Hermansson och Lucas Ahlin. Främre raden från vänster: Lucas Fjällborg, Erik Andersson, Tobias Beijbom och Emil Billman.

Bild: Privat

Annons

Redan inför helgen låg BK Oden Falköping på kvalplats till allsvenskan. Laget ligger fortfarande på samma placering (fyra) i tabellen, men det var mycket nära att laget hade slagit serieledande BKF Falkenberg F på bortabanor på söndagen.

Hade Oden lyckats med det, ja då kunde det faktiskt ha slutat med serieseger och direktuppflyttning till allsvenskan inför hösten.

Vi tar det från början. BK Oden inledde söndagen med att åka till Varberg för match mot BS Bockarna, ett mittenlag i serien. Inför den matchen hade Oden sju (!) raka segrar sedan juluppehållet.

Nu kom den åttonde.

BK Oden mer eller mindre körde över Varbergslaget och hade avgjort redan efter tre serier. 11–4 var en ointaglig ledning. Matchen slutade sedan 14–6.

Annons

Att nämna är att lagets verkliga spjutspets sedan några år tillbaka, 21-årige Lucas Fjällborg, var helt enorm. Han inledde med en serie på maximala 300 poäng (tolv raka strikeslag) och landade totalt på 1021 poäng, vilket är en fantastisk bedrift.

Annons

Stärkt av detta åkte Lucas och det övriga Odengänget till Falkenberg för möte med serieledaren. BKF Falkenberg är en av landets absolut största och bästa bowlingklubbar och det var klubbens andralag (farmarlag) som Oden ställdes emot.

Det blev en otroligt jämn och spännande match, lagen följdes åt hela vägen och inför den sista serien ledde Falkenberg med 8–7. Det blev spännande in i det sista, men Falkenberg var aningen starkare och vann matchen med 11–9. I kägelpoäng blev det 6606–6588, vilket vittnar om hur jämnt det var.

Trots segern tappade Falkenberg faktiskt serieledningen, då Team Alingsås BC F1 vann sin match med 18–2 och gick förbi på bättre ”målskillnad”.

För BK Oden är kvalplatsen till allsvenskan mer eller mindre säkrad, helt klart blir det om laget vinner mot jumbon BK Joker F på hemmaplan kommande helg.

Det som talar för BK Oden i ett kval är att laget har haft en mycket häftig utveckling under säsongen, främst då sedan jul. Det skulle därför förvåna om det inte blir allsvenskan till hösten.

För Falköpings andra klubb, FAIK, blir det division 3 nästa säsong. Det blev klart i helgen, detta trots att laget gjorde sin bästa match för säsongen i division 2 och tvålade till topplaget Götene BK med 11–9. Samtidigt blev det nämligen ”fel” resultat i andra matcher och därmed är FAIK nedflyttningsklara.

Annons

Annons

Men det finns verkligen hopp för FAIK, som denna gång kunde ställa upp med sitt bästa lag och i det räknar vi in två spelare som har tillkommit under våren, nämligen Roger ”Olle” Olsson och Thomas ”Willy” Danielsson, vilka för övrigt var lagets bästa spelare i segermatchen mot Götene.

Resultat

Division 1 Norra Götaland

BS Bockarna-BK Oden Falköping 6–14 (6391–6791)

Oden (tre bästa): Lucas Fjällborg 1021, Erik Andersson 894, Albin Lindberg 865.

BKF Falkenberg-BK Oden Falköping 11–9 (6606–6588)

Oden (tre bästa): Lucas Fjällborg 885, David Hermansson 862, Albin Lindberg 861.

Division 2 Norra Götaland

Falköpings AIK BK-Götene BK 11–9 (6529–6519)

FAIK (tre bästa): Roger Olsson 915, Thomas Danielsson 871, Tommy Dahl 849.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan