Annons

Annons

Annons

Falköping

Här är ämnet som flest har svårt för – så många ser ut att bli behöriga

Prognosen för Falköpingsniornas behörighet till gymnasiet visar att nästan fjärdedel inte har betyg som kommer att räcka. Men den verkliga andelen brukar bli lägre.

– Det som är tuffast och utmanar mest är matematiken, säger Yvonne Hagle, utvecklingsstrateg för skola i Falköpings kommun.

Nu finns det en prognos för hur många av Falköpings niondeklassare som kommer att bli behöriga till gymnasiet. ”Prognosen är egentligen en kvalificerad gissning”, säger Yvonne Hagle, utvecklingsstrateg för skola i Falköpings kommun. Foto: Erik G Svensson

Bild: Anna Kuylenstierna

Annons

Med betygen som kom i julas skulle 69,5 procent av Falköpings nior ha behörighet till gymnasiet. Utifrån de betygen och genom en dialog med elevhälsan på skolorna har rektorerna gjort en prognos för hur behörigheten kan komma att se ut för Falköpings nior, när vårterminens betyg sedan är satta. Prognosen har redovisats för Yvonne Hagle, utvecklingsstrateg inom området skola i Falköpings kommun. Enligt prognosen kommer knappt 77 procent av dagens nior att vara behöriga till gymnasiet i höst.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan