Annons

Annons

Annons

Floby

Läsartext
Ny Flobyled får egen dag

Ett av projekten som nätverket Mötesplats Floby arbetat med de senaste åren är att färdigställa Gullåkraleden, en nio kilometer lång sträcka i samhällets omedelbara närhet. Lördagen den 15 april arrangeras Gullåkraledens dag, där allmänheten får stifta bekantskap med banan.

Detta är en läsartext.

Johanna Fält och Marie-Louise Thor välkomnar till Gullåkraledens dag och hoppas att banan i bakgrunden är fri från snö. Stolpen som markerar banan är markerad med röd färg.

Bild: Mats Karlén

Annons

- Vi genomförde i somras Flobyrundans dag och nu fortsätter vi med Gullåkraledens dag, berättar Marie-Louise Thor, ordförande i Floby Samhällsförening, som är en del i Mötesplats Floby.

- Flera föreningar och organisationer har engagerat sig och tillsammans ska vi skapa en dag i fint vårväder, hoppas Johanna Fält, som håller ihop programmet.

Startplats är Ekvallen. Banan går från Ekvallen mot gården Gullåkra nära Lidan, fortsätter mot Nyarp i Trevattna och vänder sedan mot Alphems arboretum och tillbaka till Ekvallen. Utmed banan finns fem stationer med aktiviteter:

Annons

Annons

Ett av fotbollslagen i Grolanda/Floby står för den första kontrollen, nämligen PF 15 (åtta år). Därefter Trevattna Hembygdsförening, Svenska kyrkan, Sörby-Floby Hembygdsförening tillsammans med Föreningen Alphems arboretum och slutligen Floby Samhällsförening.

- Man samlar på sig poäng vid varje station och så kan vi utse en vinnare, säger Johanna Fält.

Det finns gott om möjligheter att mätta magen utefter banan. Trevattna Hembygdsförening serverar kaffe, Svenska Kyrkan grillar korv och så håller Alphems kaffestuga öppet.

- Den som inte vill eller orkar gå banan kan delta i gemenskapen genom att fika på Alphem under dagen, säger Marie-Louise Thor som tillägger att man också kan välja att ta sig igenom banan per cykel. Det är röd markering som gäller.


Mats Karlén

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan