Annons

Annons

Annons

Transäsongen 2023

Hon undersöker vad som händer bakom kulisserna bland husbilsturisterna

Bidrar de cirka tusen turisterna, som bor i sina husbilar vid Trandansen, till besöksnäringen? Eller är de enbart där för att se tranorna och sedan beger sig vidare, med egen matsäck? Det är vad Anna Martinez, verksamhetsutvecklare i hållbar turism, analyserar under de närmaste veckorna.

– Jag får höra så många roliga historier från folk, samtidigt som jag själv försöker förstå hur en husbil funkar. Jag känner mig lite som Kalle Anka på julafton med alla knappar och spakar, berättar hon med ett skratt.

Minusgrader, snötäckta landskap, isande vindar eller sol och värme – oavsett väder så är verksamhetsutvecklaren i hållbar turism, Anna Martinez, på plats vid Trandansen. Men det är inte tranorna hon har i fokus utan husbilsturisterna.

Bild: Privat

Annons

Enligt Visit Hornborgasjön besöker över 100 000 människor Trandansen under en fyraveckors-period. Det handlar om transäsongen – veckorna före, under och efter påsk – när de välkända fåglarna dansar, vilket lockar turister såväl nationellt som globalt. Ungefär tusen av besökarna anländer i sin husbil och antalet som väljer att semestra på det sättet har ökat stort under pandemin. Det menar Anna Martinez, som är verksamhetsutvecklare i hållbar turism.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan