Annons

Annons

Annons

Vargar

Så var vargmötet i bygden: ”Finns ett massivt motstånd”

Bydgegården i Grolanda fylldes av människor när fem LRF-avdelningar bjöd in till möte på måndagskvällen. Tanken var att diskutera hur alla ser på det faktum att det nu finns ett nytt vargrevir utanför Brismene. På plats fanns även riksdagspolitikerna Patrik Björk (S) och Ingemar Kihlström (KD).

– Det blev ett väldigt bra möte där alla fick komma till tals, säger Marcus Brisbo som var en av de deltagande bönderna.

Text

”Att låta vargarna vara, utan att göra något åt att de ökar, är orimligt”, menar bonden Marcus Brisbo. Han är mycket nöjd med måndagens två möten – först hade han ett mindre i Brismene och framåt kvällen blev det en större sammankomst.

Bild: Julia Kråklind

Annons

De som är närmast berörda av det nya Ripelångens vargrevir – Brismene-Börstig LRF, Grolanda-Göteve LRF, Jäla LRF, Od-Alboga LRF och Östra Gäsene LRF – välkomnade in cirka 120 personer till Grolanda bygdegård under måndagen. Syftet med mötet var att sprida information, prata om vad det innebär att det nu rör sig vargar så nära böndernas betesdjur, hur varginventering går till och hur det kan bli framöver. Bonden Marcus Brisbo berättar att LRF räknat på hur många tamdjur som kan hotas av vargen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan