Annons

Annons

Annons

Platåskolan

Insändare
Platåskolekarusellen snurrar vidare

"Det blir bättre ja bättre dag för dag, bara glädje hjärtat rymmer strunt i alla sorger och bekymmer”!
Då det gäller byggande av högstadieskola i vår kommun får vi göra en travestering av ovanstående men byta ut ordet bättre med värre. Då fångar man upp dagssituationen.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Det blir bara allt snurrigare. Först gick man ut med ett byggande av denna mastodontskola med 1100 platser och nedläggning av Kinnarpsskolan för att kunna genomföra den stora koncentrationen. Detta är stick i stäv med vad jag tror att alla partier utlovat i valrörelsen. Då skulle man satsa på utveckling av landsbygden. Detta var väl en god början.

Annons

Då byggande av denna storhet väckte stor reaktion tog man ett verkligt stort grepp. Man kortade av hela byggnaden 15 meter och tog bort en hel våning. Istället för utgångslägets fem våningar skulle det bli fyra våningar alltså en minskning med tusentalet kvadratmeter, Var behovet så dåligt bedömt? Det hade ju redan rönt stor kritik att det från början planerade var alldeles för litet. Det skulle redan med detta bli för litet utrymme för elever och personal. Snurren gick vidare, Det var inte alls genomtänkt.

Annons

Genom så många överklaganden till olika instanser har något byggande ej kunnat ske. Slutligt besked skall komma senare.

Nu har kommunledningen börjat att gardera sig för om det kommer att bli avslag för mastodontbygget, Man har lyft fram tre olika platser. Samtliga avses att byggas på Ållebergsgymnasiets konstgräsplan. De har väl en uppgift att fylla för denna skola. Vad denna skola skall få istället har man inget förslag. Karusellen går vidare utan planering.

Alternativ ett är att flytta fyravångshuset i sin helhet. OBS! inte det ursprungligen planerade femvånings.

Alternativ två en lägre skola för 900 - 1100 elever. Tredje alternativet omfattar uppförande av ny skola för 500 - 600 elever och Centralskolan eller Kyrkerörsskolan blir högstadieskola. Var skall då nuvarande skolverksamhet få plats?

Snurren går vidare tyvärr med den inledningsvis omskrivna revyvisan : Det blir värre dag för dag.

Ett gott råd: Bygg en måttligt stor skola i centrum, behåll Kinnarpsskolan och komplettera med Vartofta.

Gunnar Lindén

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan