Annons

Annons

Annons

Falköping

Insändare
Regeringen överger vanligt folk och skapar en välfärdskris!

Den ekonomiska krisen vi nu befinner oss i drabbar vanligt folk stenhårt. Vi som drabbas är arbetare över hela Västsverige, vi tar ansvar och går till jobbet varje dag, varje natt, varje eid al fitr och varje första maj. Fastän det är arbetarnas högtidsdag.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Nu har de ekonomiska marginalerna försvunnit för oss, en vanlig LO-familjs levnadsomkostnader har ökat med flera tusenlappar på bara ett år.

30 procent av våra medlemmar skulle inte klara en extra utgift på 5000 kronor inom en vecka. En trasig bil, en vattenläcka i huset, avgift för barnens kollo.

Den ekonomiska krisen innebär också en välfärd i kris. Kommuner och regioner vittnar om kraftiga kostnadsökningar som tvingar fram nedskärningar och varsel. Personal i skola, sjukvård och omsorg tvingas springa snabbare och de som behöver välfärden mest - barn, patienter och resenärer i kollektivtrafiken får sämre kvalitet när det sparas pengar. Tacken efter pandemin till välfärdens anställda är ett hot om varsel eller så försämras arbetsmiljön återigen.

Annons

Annons

Den borgerliga regeringen måste vakna nu, krisen är på riktigt och det behövs riktiga åtgärder och handlingskraft.

Därför kräver vi:

- Rädda välfärden från en välfärdskris, öka statsfinansieringen av kommunen och regioner.

- Stötta vanliga familjer

- Höj barnbidraget.

- Möjliggör amorteringsstopp.

- Sänk elpriserna.

- Sänk matpriserna.

- Slopa karenavdraget.

Styrelsen i LO-facken i Falköping

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan