Annons

Annons

Annons

Bowling

Bra start på dagen, sedan kom uppförsbacken i kvalet för BK Oden

BK Oden Falköping nådde inte ända fram.

Allsvenska BK Femtionian från Hässleholm var för starkt och vann söndagens kval i Värnamo i två raka matcher.

Därmed blir BK Oden kvar i division 1.

Lucas Fjällborg slog hela 999 poäng i den första av de två kvalmatcherna mot BK Femtionian, en match där Oden hade greppet, men tappade det.

Bild: Olof Darius

Annons

Det var inte utan förhoppningar som BK Oden Falköping åkte till Värnamo (med en hel buss med supportrar som stöd) på söndagen för slutkvalet till bowlingallsvenskan.

För motståndet stod ett allsvenskt lag, BK Femtionian från Hässleholm, ett lag som bland annat består av två av landets bästa kvinnliga bowlare, syskonen Cajsa och Jenny Wegner. BK Femtionian var för övrigt toppseedat i detta allsvenska kval.

Annons

Annons

Kvalet avgjordes över två matcher på neutrala banor och det började bra för BK Oden, som tog ledningen med 6–4 i den första matchen. Men sedan släcktes förhoppningarna en del sedan Femtionian vänt till ledning med 9–6 i den tredje serien. Det var jämnt i den fjärde serien, men Femtionian höll undan och vann med 12–8.

Det som främst avgjorde denna match var skåningarnas jämnhet, bara en av lagets spelare hade under 800 poäng. I BK Oden var det fem (!) spelare som denna gång inte klarade den gränsen. Dock hade Oden matchens klart bäste spelare i Lucas Fjällborg, som slog 999 poäng.

Tyvärr hamnade Oden skrynkligt till från start i den andra matchen, det blev 1–4 i baken i den första serien och nu var uppförsbacken riktigt brant. Även den andra serien slutade 1–4 och nu var det bara ett mirakel som kunde rädda Falköpingslaget.

Miraklet inträffade inte. Det var förvisso ganska jämnt länge och väl i den tredje serien, men i slutrutorna var BK Femtionians spelare oerhört starka. Det blev på nytt 4–1, snudd på 5–0.

Därmed ledde skåningarna med ointagliga 12–3 och matchen var över.

För BK Oden, som totalt sett har haft en helt fantastiskt bra säsong, släcktes därmed drömmen om allsvenskan. För denna gång, är det bäst att tillägga.

Matchfakta

Annons

Kval till allsvenskan

BK Femtionian-BK Oden Falköping 12–8 (6636–6671)

BK Oden: Lucas Fjällborg 999, Victor Lindberg 949, Albin Lindberg 850, David Hermansson 795, Martin Karlsson 781, Erik Andersson 776, Mattias Ahlin 768, Lucas Ahlin 753.

Annons

BK Oden Falköping-BK Femtionian 3–12 (4914–5225)

BK Oden: Martin Karlsson 692, David Hermansson 663, Simon Andersson 650, Erik Andersson 650, Victor Lindberg 589, Albin Lindberg 586, Lucas Ahlin 582, Lucas Fjällborg 502.

BK Femtionian är kvar i allsvenskan kommande säsong.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan