Annons

Annons

Annons

Kultur och nöje

Läsartext
Bli jagad av en ren i Sveriges största konstutställning

Vad sägs om att bli jagad av en ren, eller att bygga en skulptur tillsammans med andra?
Det är några av inslagen som du kan uppleva i den virtuella utställningen Vävda rum som invigs i Falköping.

Detta är en läsartext.

På en plats i konstutställningen uppmanas deltagarna skapa ordmoln.

Annons

Vävda rum har vernissage den 20 maj samtidigt på drygt 130 orter i Sverige, vilket gör den till den geografiskt sett största utställningen. Falbygdens Konstförening deltar i satsningen. Invigningen kommer ske under stadsfesten. - Därefter kommer vi ha guider vid några av verken för att hjälpa till att ladda ner appar som behövs, säger Christer Friberg från Falbygdens Konstförening

Annons

Via appen Vävda rum kan besökaren uppleva och interagera med tio virtuella konstverk som befinner sig på offentliga platser i kommunen. Du kan till exempel jogga tillsammans med en virtuell kompis, bli jagad av en ren längs gatorna eller skapa ett gemensamt ordmoln.

Annons

- Medlemsåldern är ganska hög och vi önskar fylla på med fler yngre, så värdskapet med Vävda rum ser vi som ett ypperligt tillfälle att vända oss till en yngre publik. säger Christer Friberg.

Vävda rum är en unik utställning där tio konstnärer som arbetar med offentlig konst och augmented reality (AR) har tagit fram konstverk anpassade för offentliga platser som finns i de flesta kommuner.

Det kan vara ett torg, en fontän, en gräsyta eller en öde tomt. Konstnärerna som deltar i Vävda rum är: Space Popular, Lundahl & Seitl, Oscar Häggström, Åsa Cederqvist, Untold Garden, Pastelae, Eric Magassa, James Webb, Adam James, SONG (Choterina Freer, Anna Kinbom och Rut Karin Zettergren i samarbete med Paola Torres Núñez del Prado och Rosalie Yu).

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan