Annons

Annons

Annons

Platåskolan

Insändare
Trångt i kätten kring Högstadieskolan

Då det blir trångt i kätten då bits man. Det är ett välkänt faktum för dem son sysslat med jordbruk. Vilken är det då som blir biten? Jo, den minste och svagaste, han har inte kraft att försvara sig och han blir långt efter de andra att utveckla sig.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Torbjörn Ingvarsson

Annons

Man kan dra parallellen med kommunens planering av högstadiebyggande. Redan från första början alldeles för litet.

Då det från närboende rönte kritik från närboende kortade man byggnaden 15 meter och tog bort en hel våning. Därigenom minskade ytorna för elever, lärare och övrig personal med tusentals kvadratmeter.

Nu fortsätter kommunstyrelsen på den inslagna vägen med långt ifrån nödvändiga ytor. Var skall det byggas? Det ges det besked om i referatet från kommunstyrelsesammanträdet. Som bildtext till ett stort foto står det "Konstgräsplanerna vid gymnasiet gäller som alternativ plats för ett högstadium"

Annons

Annons

Var skall man då bereda plats för all verksamhet som sker därstädes? Här är det fråga om folkhälsa, nog så viktigt för den uppväxande ungdomen.

Än en gång vill jag repetera konstaterandet att i valrörelserna har de olika partierna gett löfte om att utveckla landsbygden,

Är nedläggandet av högstadiet i Kinnarp förenat med löftena, Nej behåll detta och komplettera med en skola i Vartofta!

Gunnar Lindén

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan