Annons

Annons

Annons

Orientering

Sara tvåa bakom Tove i mycket hård konkurrens – nu är det Tiomila

Falköpingstjejen Sara Hagström kom på andra plats i ett mycket starkt internationellt fält vid Swedish League i orientering i Skellefteå på torsdagen.

Hon var slagen endast av världsettan Tove Alexandersson, detta med 27 sekunder.

Nu väntar Tiomila på samma ort till helgen.

Text

Sara Hagström kom på andraplats i damernas elitklass vid Swedish League i Skellefteå på torsdagen.

Bild: PETER HOLGERSSON

Annons

Ja, stora delar av världseliten i orientering är samlad i Skellefteå det här veckoslutet. Arrangemanget inleddes under torsdagen med en deltävling i Swedish League.

Startfältet var mycket starkt och på damsidan visade den tidigare FAIK-tjejen Sara Hagström än en gång att hon är en världslöpare. Hon sprang nämligen in på andra plats bakom Tove Alexandersson, som därmed tog ännu en meriterande seger i sin fantastiska karriär.

Annons

Annons

Tove Alexandersson var 27 sekunder före Sara Hagström och 47 sekunder före trean, också det en svenska, Hanna Lundberg från OK Renen.

– Planen var bara att orientera och ha roligt. Och det har jag gjort. Jag älskar de här dagarna, det är den bästa tiden på året, säger Sara Hagström i ett pressmeddelande.

-Man kan inte dölja att vi är stora favoriter på papperet, säger Hagström.

I damernas elitklass deltog också FAIK:s Alva Sonesson. I det närmare 100 tjejer stora startfältet kom hon på en fin 33:e plats. Hon var 7.01 efter Tove Alexandersson.

Alva Sonessons lillasyster, Elsa, sprang i D20 Elit och gjorde det riktigt bra. Hon kom på sjunde plats, slagen med 2.01 av vinnande Pia Young Vik från OK Linné.

I den här klassen var det runt 80 startande.

Nu väntar alltså en riktig klassiker för alla orienterare den kommande helgen, lördag-söndag. Det handlar om Tiomilastafetten. På damsidan blir IFK Göteborgs damer med Sara Hagström i laget storfavorit.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan