Annons

Annons

Annons

Falköping

Läsartext
Utställning om apor som väcker diskussion

På lördagen är det vernissage för utställningen ”No Monkey Business” på galleri Rizoma i Falköping.

Utställningen bjuder på stora alster i starka färger, mycket apor och ett stänk humor.

Detta är en läsartext.

Konstnärinnan Sara Källberg ställer ut i Falköping

Annons

Stockholmsbaserade konstnären Sara Källberg har under pseudonymen ”OBSKYR” snabbt etablerat sig framför allt i sin hemort, men har även ställt ut i städer som Seoul och Köpenhamn. Hon har även medverkat vid flertalet utställningar i regionen, men detta blir den första soloutställningen i Skaraborgsregionen och även första besöket i Falköping.

– Det känns alltid nervöst att visa upp nya verk för publik, men det ska bli spännande att ställa ut i Falköping och även roligt att samtidigt få upptäcka en ny stad.

Annons

Annons

Lördagen utgör premiär för utställningen ”No Monkey Business”, som i sommar även kommer att visas på galleri i Stockholm. Målningarna utgår från de ikoniska ”three wise monkeys” som inte ser, hör eller säger något ont och i tradition ofta associeras med godhet. I denna utställning ifrågasätts dock detta som ignorans och verken är en uppmaning att i stället se och agera på orättvisor.

– Jag hoppas att det inte bara är vackra utan även roliga och tankeväckande verk som kan uppskattas av hela familjen och skapa diskussion. Sen krävs det absolut en färgstark person för att sätta upp dem hemma.

Fakta

Fakta om vernissaget

Var: Galleri Rizoma, Flygares gränd 3, Falköping

Utställning: No Monkey Business

Konstnär: Sara “OBSKYR” Källberg

Övrigt: Öppen för allmänheten och kan ses tom 10 juni

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan