Annons

Annons

Annons

Vårdens sparförslag

”Det är ett bedrövligt förslag”

Det vore en katastrof om diabetesmottagningen i Falköping stängs ned. Det menar Heléne Källermark Svensson, som är ordförande för diabetesföreningen i Falköping-Tidaholm.

– Många av våra medlemmar har svårt att ta sig till ett annat sjukhus och det kan göra att de börjar missköta sin diabetes – något som är livsfarligt, menar hon.

Det nya sjukhusförslaget innebär att flera mottagningar i Falköping skulle flyttas till Skövde för att spara pengar. Det har dock inte fallit i god jord hos diabetesföreningen i Falköping-Tidaholm, där Heléne Källermark Svensson är ordförande. ”Sköter man om sin diabetes går det i princip att leva som en frisk människa, men får man inte rätt förutsättningar för att kunna göra det kan det bli ödesdigert”, konstaterar hon.

Bild: Peo Janson

Annons

Skaraborgs sjukhus blöder cirka en miljon kronor varje dag. Det visar siffror som sjukhusdirektör Stellan Ahlström har sammanställt. För att få ekonomin i balans igen fick han i uppdrag av sjukhusets styrelse, i slutet av förra året, att se över vilka strukturella förändringar som skulle kunna göras. I fredags blev planen offentlig. Det klargjordes då att flera mottagningar som idag är belägna i Falköping kommer slås samman med Skövdes och därmed enbart finnas där.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan