Annons

Annons

Annons

Vårdens sparförslag

Facket om sjukhusförslaget: ”Man behöver ta ett långsiktigt beslut”

För att rädda ekonomin föreslås en omstrukturering av Skaraborgs sjukhus, där en stor del av verksamheten flyttas från Falköping.

– Vi har inte efterfrågat neddragningar, men man behöver ta ett långsiktigt beslut, istället för en massa kortsiktiga beslut, säger Vårdförbundets Fredrik Sörman.

Fredrik Sörman, Vårdförbundet, välkomnar inte neddragningar, men hoppas att de förändringar som föreslås för Skaraborgs sjukhus ska kunna ge ro till personalen. Flera verksamheter föreslås flyttas från sjukhuset i Falköping.

Bild: Josefine Hektor, Peo Janson

Annons

Fredrik Sörman är anställd som ambulanssjuksköterska i Falköping, men arbetar nu fackligt som förtroendevald och huvudskyddsombud hos Vårdförbundet vid Skaraborgs sjukhus. Vårdförbundet, som organiserar barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor, har omkring 1300 medlemmar anställda vid Skaraborgs sjukhus, varav ett 50-tal har Falköpings sjukhus som arbetsplats. Totalt arbetar omkring 150 personer på sjukhuset i Falköping, exklusive ambulansverksamheten.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan